Povežite se s nama

U fokusu

Tehnološki div u Ludbregu odmah treba 100 radnika

Objavljeno:

- dana

Ludbreg definitivno postaje tehnološko središte hrvatskog sjevera.

Taj će mu status priskrbiti dolazak švicarsko-američkoga tehnološkog diva Variosystems, koji u gradskoj Poslovnoj zoni otvara novi proizvodni pogon.

Iz kompanije u vrhu svoje branše na svjetskom tržištu ovih je dana u tijeku potraga za stotinjak radnika, koliko će ih za početak raditi u ludbreškom pogonu. Nakon ove, prve faze, elektronski div nastavit će ulaganja u svoju ludbrešku proizvodnju. Za to je u gradskoj Poslovnoj zoni već dogovoren najam 60.000 četvornih metara prostora, a očekuje se da pogon vrijedan 10 milijuna eura s radom započne već u rujnu ove godine. Tvrtka Variosystems je za proširenje proizvodnje odabrala Ludbreg nakon pomnog razgledavanja petnaestak potencijalnih destinacija.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ljut je kad se u dolasku velikih inozemnih kompanija u grad pokušava minimalizirati ili čak negirati zasluga Grada Ludbrega pri procesu odabira.

– Ne misli valjda netko da su investitori okretali globus i slučajno „piknuli“ Ludbreg? Nas su odabrali jer smo ponudili najbolje uvjete – rekao je gradonačelnik. Grad Ludbreg u cijelom procesu igra ulogu dobrog domaćina. Osim lobiranja, o investitorima brinu tijekom cijelog boravka, upoznaju ga s pogodnostima investiranja u Ludbreg i pri ruci su u svemu što zatreba. Sa švicarsko-američkim ulagačima, koji su dosad u nekoliko navrata boravili u Ludbregu, vodstvo Grada je u kontaktu od početka ljeta prošle godine, a konačna je odluka o odabiru Ludbrega donijeta u veljači ove godine.

Jedini problem, smatra se, mogao bi biti pronalazak radne snage, u čemu će veliku ulogu odigrati visina plaće, pa Dubravko Bilić smatra da je povećanje plaća u postojećim poduzećima najbolja mjera zaštite od potencijalnih prelazaka u novu kompaniju.
Zbog ovakve je dinamike dolazak velikog investitora dobar i za tržište rada te, u konačnici, bolje uvjete za domaće radnike.

Tvrtka Variosystems ima više od 1600 zaposlenika u svijetu, a pogoni u Švicarskoj, Americi, Šri Lanci i Kini ostvaruju godišnji promet veći od 150 milijuna eura.
Njihovi su uređaji namijenjeni prije svega za industriju, medicinu, avijaciju, ali i autoindustriju.

Kompanija je sredinom listopada prošle godine za nepoznati iznos preuzela jedan od većih europskih equity fondova, švicarski Capvis. Kapital namjeravaju iskoristiti za širenje kompanije, a jedan od prvih koraka je i otvaranje novog pogona u Ludbregu.

U fokusu

Suprug jedne od bankarica koja je odnijela ogroman novac je načelnik Općine Breznički Hum

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Regionalni tjednik pisao je o dvijema bankaricama koje su oštetile banku za gotovo dva milijuna eura.

>> Čakovečke bankarice nudile klijentima lažne štednje i tako oštetile banku za gotovo dva milijuna eura

Sad već bivša direktorica poslovnice ZABA-e u Čakovcu, koja je sa svojom podređenom, neviđenom makinacijom oštetila banku za 1,8 milijuna eura, zove se Narcisa Mrazović-Hegedić, piše jutarnji.hr.

Ona je supruga načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića (HNS).

On je za ovaj medij rekao da on i njihov sin nisu imali pojma u što se upustila njegova supruga Narcisa te je u šoku.

Nastavite čitati

U fokusu

Dobre vijesti za vozače, od danas jeftinije gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje

Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja će vrijediti sljedećih dva tjedna.

Nove cijene iznosit će:

– 1,43 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,04 EUR/l)

–  1,37 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 0,83 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 1,06 EUR/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,01 EUR/kg)

– 1,62 EUR/kg UNP za boce (smanjenje 0,02 EUR/kg)

Iz Vlade kažu da bi te cijene bez mjera iznosile:

– 1,56 EUR/l za benzinsko gorivo

– 1,53 EUR/l za dizelsko gorivo

– 0,92 EUR/l za plavi dizel

– 1,30 EUR/kg UNP za spremnike

– 1,93 EUR/kg UNP za boce

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje