Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Donald Trump na trilatelarnom susretu u Međimurju

Objavljeno:

- dana

FAŠNIK

Iza nas je prvi otkačeni fašnički vikend, koji je pripao Podturnu, u kojem je, pokazalo se, baš sve moguće i dozvoljeno.

Klicali mu “Esade“. Naime, ceremonijalmajstor tradicionalnoga, 15. po redu Podturenskog fašnika bio je “Tramp“ – poduzetnik, glumac, voditelj i predsjednik najmoćnije države na svijetu. Vrhunski ga je utjelovio Ivica Varga iz Miklavca, kojem je asistirao njegov imenjak Ivan Zrna, potpredsjednik KUD-a Podturen. Prava je šteta što će ovog puta naslovnice svjetskih medija ostati prikraćene za izvješća o njegovim trilateralnim susretima s Titovim pionirima, pingvinima i zamamnim ljepoticama u godinama. Ovogodišnju manifestaciju su uspješno organizirali Općina i KUD “Podturen“, koji se već 37 godina predstavlja i na središnjoj maškaradi u Čakovcu s maskom čaplje, odnosno štrki. Fašničari iz Podturna gostovali su diljem Hrvatske na kostimiranim smotrama, i u inozemstvu u Mađarskoj, Njemačkoj i Sloveniji. Pritom su stekli brojne prijatelje koji im tijekom veljače rado dolaze u goste. Tako se ove godine u fašničkoj povorci našlo 13 maskiranih skupina pristiglih iz Cestice, Murskog Središća, Frketinca, Turčišća (Lafra), Novakovca (Šipek)… Uz limenu glazbu Općine Podturen, okupljenu publiku su ove godine zabavile i mažoretkinje iz Domašinca.

Izvor: Foto:

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju nema novih pozitivnih, u bolnici četiri pacijenta s koronom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 53 uzorka, od čega nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 63.734 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, otpuštena su 3 pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Ovog tjedna udio pozitivnih osoba u broju testiranja iznosi 1,48%. 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 5 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok 14-dnevna incidencija iznosi 16.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!