Povežite se s nama

U fokusu

Tko će biti novi župan, a tko (grado)načelnici Varaždina, Lepoglave i šest općina?

Objavljeno:

- dana

DRUGI KRUG IZBORA

U Varaždinu, Lepoglavi i šest općina u Varaždinskoj županiji danas se održava drugi krug izbora, u kojima birači mogu birati tko će biti župan, gradonačelnici i načelnici.

Za dužnost župana bore se Predrag Štromar (HNS-SDP-HSS-HSU-Laburisti) i Radimir Čačić (Reformisti).

Ivan Čehok (kandidat grupe birača) i Alen Kišić (SDP-HNS-HSS-HSU-Laburisti) natječu se pak za dužnost gradonačelnika Varaždina. U Lepoglavi će se sučeliti Marijan Škvarić (HNS-HSU-SDP) i Željko Šoštarić (HSS).

Uzbudljivi izbori očekuju nas i u općinama.

U Donjoj Voći se za dužnost načelnika bore Krunoslav Jurgec (HDZ) i Ivana Šteković (kandidatkinja grupe birača), u Klenovniku Mladen Blaško (HNS) i Slavko Cerovčec (SDP), a u Maruševcu Ivan Šagi (HSS-HDZ) i Damir Šprem (HNS-SDP-HSU).

U Petrijancu se natječu Vladimir Kurečić (HDZ-HSS-HSLS) i Željko Posavec (SDP), u Vidovcu Bruno Hranić (HDZ-HSU-HSS) i Ines Pavleković (kandidatkinja grupe birača), a u Velikom Bukovcu Zvonko Hlebar (HNS-SDP-HSU) i Franjo Vrbanić (HSS).

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati.

 

IZBORI 2017. – DRUGI KRUG

Varaždinska županija

Predrag Štromar (HNS-SDP-HSS-HSU-Laburisti)

Radimir Čačić (Reformisti)

Varaždin

Ivan Čehok (kandidat grupe birača)

Alen Kišić (SDP-HNS-HSS-HSU-Laburisti)

Lepoglava

Marijan Škvarić (HNS-HSU-SDP)

Željko Šoštarić (HSS)

Donja Voća  

Krunoslav Jurgec (HDZ)  

Ivana Šteković (kandidatkinja grupe birača)  

Klenovnik  

Mladen Blaško (HNS)  

Slavko Cerovčec (SDP)  

Maruševec  

Ivan Šagi (HSS-HDZ)  

Damir Šprem (HNS-SDP-HSU)  

Petrijanec  

Vladimir Kurečić (HDZ-HSS-HSLS)  

Željko Posavec (SDP)  

Veliki Bukovec  

Franjo Vrbanić (HSS)  

Zvonko Hlebar (HNS-SDP-HSU)  

Vidovec  

Bruno Hranić (HDZ-HSU-HSS)  

Ines Pavleković (kandidatkinja grupe birača)  

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!