Povežite se s nama

U fokusu

Tko će ovaj tjedan od varaždinskih policajca dobiti poklon, a tko kaznu?

Objavljeno:

- dana

Policija u akciji

Varaždinska policija drugi tjedan ima pune ruke posla.

Na rasporedu su čak tri akcije u cilju bolje sigurnosti u prometu. Prvo će se u utorak fokusirati na bicikliste i pješake koji ne poštuju propise o vidljivosti u mraku, nego rano ujutro i navečer izlaze na cestu bez reflektirajućih prsluka, traka ili svjetla.

Policija daruje

Tridesetak policajaca će u cijeloj županiji zaustavljati prekršitelje, ali ih  neće kažnjavati nego – darivati. Za većinu će to valjda biti rijetka prilika kad će moliti Boga da ih zaustavi policija jer će dobiti reflektirajuće prsluke i besplatna svijetla za bicikl.

Tako će se – vjeruje Danijel Posavec, načelnik varaždinske Prometne policije – dodatno povećati šanse da ova godina ostane upamćena po najmanjem broju stradalih biciklista, koji su unesrećeni jer ih vozači nisu vidjeli. Lani ih je tako stradalo 60, od čega njih devetero s teškim tjelesnim ozljedama. Godina ranije je bila i gora: dva biciklista su iz tog razloga poginula.

Načelnik Posavec vjeruje da su za ovaj trend pada zaslužne učestale policijske akcije edukativnog karaktera. – Došlo je vrijeme magle i ranijeg pada mraka, a sve to utječe na znatno slabiju vidljivost pa je sad pravo vrijeme ta akciju – kaže načelnik.

Akcija će se održati ujutro od 6 do 10 sati i navečer, od 20 do 23 sata.

Gospodarska ulica – najopasnija

Već dan kasnije, u utorak, policija će provesti cjelodnevni nadzor na cestama. To znači da će 24 sata na ulicama biti policajci sa svim uređajima za kontrolu brzine koji su im na raspolaganju. Brzina će se kontrolirati na dionicama koje su predložili građani. Svi su imali priliku policiji na mail poslati prijedloge koje bi to ulice trebalo bolje iskontrolirati. Zahvaljujući takvom pozivu, policajci su otkrili još nešto: definitivno najopasnija cesta zbog prebrzih vozača je cijela duljina Gospodarske – od KTC pa skroz do Peveca, ali i dalje, kroz Kućan Marof, kad ulica mijenja ime u Varaždinsku.

-Znali smo da je ta ulica problematična, a građani su to ponovno potvrdili. Problem se pod hitno mora riješiti, a o načinu ćemo se još dogovoriti – rekao je Danijel Posavec.

Ovaj tjedan intenzivnog „druženja“ s vozačima, biciklistima i pješacima, županijski policajci će završiti u subotu akcijom „Alkohol“. Tu će im u pomoć priskočiti i susjedi iz krapinske Policijske uprave.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!