Policija u akciji

Varaždinska policija drugi tjedan ima pune ruke posla.

Na rasporedu su čak tri akcije u cilju bolje sigurnosti u prometu. Prvo će se u utorak fokusirati na bicikliste i pješake koji ne poštuju propise o vidljivosti u mraku, nego rano ujutro i navečer izlaze na cestu bez reflektirajućih prsluka, traka ili svjetla.

Policija daruje

Tridesetak policajaca će u cijeloj županiji zaustavljati prekršitelje, ali ih  neće kažnjavati nego – darivati. Za većinu će to valjda biti rijetka prilika kad će moliti Boga da ih zaustavi policija jer će dobiti reflektirajuće prsluke i besplatna svijetla za bicikl.

Tako će se – vjeruje Danijel Posavec, načelnik varaždinske Prometne policije – dodatno povećati šanse da ova godina ostane upamćena po najmanjem broju stradalih biciklista, koji su unesrećeni jer ih vozači nisu vidjeli. Lani ih je tako stradalo 60, od čega njih devetero s teškim tjelesnim ozljedama. Godina ranije je bila i gora: dva biciklista su iz tog razloga poginula.

Načelnik Posavec vjeruje da su za ovaj trend pada zaslužne učestale policijske akcije edukativnog karaktera. – Došlo je vrijeme magle i ranijeg pada mraka, a sve to utječe na znatno slabiju vidljivost pa je sad pravo vrijeme ta akciju – kaže načelnik.

Akcija će se održati ujutro od 6 do 10 sati i navečer, od 20 do 23 sata.

Gospodarska ulica – najopasnija

Već dan kasnije, u utorak, policija će provesti cjelodnevni nadzor na cestama. To znači da će 24 sata na ulicama biti policajci sa svim uređajima za kontrolu brzine koji su im na raspolaganju. Brzina će se kontrolirati na dionicama koje su predložili građani. Svi su imali priliku policiji na mail poslati prijedloge koje bi to ulice trebalo bolje iskontrolirati. Zahvaljujući takvom pozivu, policajci su otkrili još nešto: definitivno najopasnija cesta zbog prebrzih vozača je cijela duljina Gospodarske – od KTC pa skroz do Peveca, ali i dalje, kroz Kućan Marof, kad ulica mijenja ime u Varaždinsku.

-Znali smo da je ta ulica problematična, a građani su to ponovno potvrdili. Problem se pod hitno mora riješiti, a o načinu ćemo se još dogovoriti – rekao je Danijel Posavec.

Ovaj tjedan intenzivnog „druženja“ s vozačima, biciklistima i pješacima, županijski policajci će završiti u subotu akcijom „Alkohol“. Tu će im u pomoć priskočiti i susjedi iz krapinske Policijske uprave.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara