Povežite se s nama

Međimurje

Tko najbolje kuha grah?

Objavljeno:

- dana

LIONS KLUB VARAŽDIN

Petnaestak ekipa će se u subotu, 17. listopada, ispred hotela Varaždin boriti za prestižnu titulu – najboljih kuhara graha.

Kuhari će spremanjem bažula – kako se grah naziva na varaždinskom kajkavskom narječju – prikupljati novac za humanitarne akcije Lions kluba Varaždin. Prvenstveno će to biti za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, no ne zanemarujući niti ostale kojima je pomoć potrebna.

Bažulijada ima i svoja stroga pravila. – Ekipa je tročlana, kuha se jelo na bazi graha, kuhari će dobiti dva kilograma već skuhanog graha, dok će sve ostale sastojke, začine i dodatke za završetak jela svaka ekipa osigurava sama i po svom vlastitom izboru. Jelo se kuha u kotlićima na plinskom plameniku koje osigurava organizator. Nakon odobrenja suca za početak kuhanja, ekipe imaju dva sata vremena da pokažu tajne svog kulinarskog umijeća.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje će oslikati eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, kruh, kolač i naravno najbolji slogan za bažul, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.
Je li stručni sud donio pravednu ocjenu, “odlučit” će sponzori, natjecatelji i članovi Lions kluba koji će se na domjenku poslije događanja počastiti skuhanim bažulom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje