Povežite se s nama

Život i društvo

Toplički vatrogasci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez krova nad glavom

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Obitelj Stupalo koja je živjela u stanu u Ulici braće Radić jučer je u samo nekoliko sekundi ostala bez svojeg krova nad glavom budući da je muškarac raznio cijelu kuću u kojoj su bila dva stana. 

Grad Varaždinske Toplice plaćat će najam obitelji s djetetom koja je zbog eksplozije i urušavanja objekta ostala bez svog stana. Također, što hitnije prikupit će sredstva i osigurati im osnovne životne potrepštine, potvrdila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Štefanić je ujedno najavila prikupljanje sredstava kako bi se obnovio ili nanovo izgradio objekt i osigurao stambeni prostor za one koji su ostali bez svojih stanova. Dio sredstava osigurat će se kroz proračun, a poziva gospodarstvenike i ostale da se priključe akciji prikupljanja sredstava.

Akciju su već pokrenuli toplički vatrogasci s ciljem da pomognemo dragim sugrađanima i nadasve prijateljima. 

– Apeliramo na sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se odazovu ovom pozivu. Svaka pomoć je dobrodošla. Svatko se može nenadano naći u takvoj situaciji. Budimo ljudi iznad svega i pokažimo da mi to možemo – ističu iz DVD Varaždinske Toplice. 

Pomoć će se prikupljati organizirano u vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, Kneza Trpimira 5, do kraja tjedna, svakim danom od 17 do 19 sati, a možete donijeti odjeću, obuću, školski pribor i ostale kućne potrepštine. 

Novčana sredstva za pomoć možete uplatiti direktno na račun Petre Stupalo HR3423600003223389395.
 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Iako je oblačno i kiši, šetači prošetali centrom Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Iako je prognoza najavljivala kišno vrijeme početkom vikenda, neke je Varaždince iznenadila pa su u centar grada pošli bez kišobrana.

Oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima nastavit će se i u nedjelju, a podnevna temperatura zraka bit će nešto niža nego danas, oko 5 °C.

Koga smo sve subotnjeg prijepodneva sreli u gradu, provjerite u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Iz Preloga stiže vrijedna medicinska oprema: Općoj bolnici Varaždin doniran EKG uređaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvor: OB Varaždin

U Opću bolnicu Varaždin stigla je još jedna vrijedna donacija, a ovog je puta riječ o EKG uređaju koji je donirala Tvrtka LPT iz Preloga.

Donaciju su preuzeli zamjenik ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Dubravka Dobec-Gorenak.

– Zahvaljujemo na ovoj donaciji koja je od velike koristi. Bez obzira na to što trenutno korona na neki način jenjava, javljaju se novi problemi, tzv. post COVID sindromi koji pokazuju sve šareniju kliničku sliku. Naša vlastita iskustva nam pokazuju da to zaista nije bezazlena bolest i da, osim same akutne faze koja je dramatična na svoj način, bolest zahvaća vrlo široki spektar kliničkih slika, tako da liječenje nije gotovo. Nama se sasvim sigurno otvara jedan novi prostor u medicini koji moramo i naučiti i vrijedno raditi kako bismo mogli pomoći našim bolesnicima, tako da nam je medicinska oprema i više nego potrebna. EKG aparat je itekako koristan jer ga koristimo svi, na svim odjelima i kod raznih pacijenata – istaknula je Dobec-Gorenek.

Donaciju su uručili predstavnici tvrtke LPT Ljiljana Trstenjak, projekt menadžer, Una Šipraga, voditeljica ljudskih resursa, i Damir Kanešić, plant menadžer.

Ljiljana Trstenjak je naglasila kako su ove godine umjesto poslovnih poklona odlučili sredstva izdvojiti za donaciju medicinskom sustavu. Iako je sjedište tvrtke u Prelogu, zapošljavaju i djelatnike iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

– Vi ste ti koji čuvate našim zaposlenicima, a i svima nama zdravlje pa smo odlučili donirati nešto što vam je potrebno. Nismo željeli napamet nabavljati pa smo kontaktirali upravu koja je kazala kako će vam koristiti upravo EKG uređaj – pojasnila je.

Voditeljica ljudskih resursa Una Šipraga istaknula je da je varaždinska bolnica veliki sustav koji pokriva izuzetno široko područje.

– Stvarno smo ponosni da možemo, kada imamo priliku, pridonijeti kao kompanija kako lokalno, tako i drugim zajednicama s kojima smo usko povezani. Lijepo je da se u trenutku kada se javi neka nedaća i nevolja brzo povežemo i što ljudska empatija nije nestala – kazala je Šipraga.

Nastavite čitati