Povežite se s nama

Život i društvo

Toplički vatrogasci prikupljaju pomoć za obitelj koja je u eksploziji ostala bez krova nad glavom

Objavljeno:

- dana

Veliko srce

Obitelj Stupalo koja je živjela u stanu u Ulici braće Radić jučer je u samo nekoliko sekundi ostala bez svojeg krova nad glavom budući da je muškarac raznio cijelu kuću u kojoj su bila dva stana. 

Grad Varaždinske Toplice plaćat će najam obitelji s djetetom koja je zbog eksplozije i urušavanja objekta ostala bez svog stana. Također, što hitnije prikupit će sredstva i osigurati im osnovne životne potrepštine, potvrdila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Štefanić je ujedno najavila prikupljanje sredstava kako bi se obnovio ili nanovo izgradio objekt i osigurao stambeni prostor za one koji su ostali bez svojih stanova. Dio sredstava osigurat će se kroz proračun, a poziva gospodarstvenike i ostale da se priključe akciji prikupljanja sredstava.

Akciju su već pokrenuli toplički vatrogasci s ciljem da pomognemo dragim sugrađanima i nadasve prijateljima. 

– Apeliramo na sve ljude dobre volje koji žele pomoći da se odazovu ovom pozivu. Svaka pomoć je dobrodošla. Svatko se može nenadano naći u takvoj situaciji. Budimo ljudi iznad svega i pokažimo da mi to možemo – ističu iz DVD Varaždinske Toplice. 

Pomoć će se prikupljati organizirano u vatrogasnom domu DVD-a Varaždinske Toplice, Kneza Trpimira 5, do kraja tjedna, svakim danom od 17 do 19 sati, a možete donijeti odjeću, obuću, školski pribor i ostale kućne potrepštine. 

Novčana sredstva za pomoć možete uplatiti direktno na račun Petre Stupalo HR3423600003223389395.
 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlade košarkašice iz Varaždina osvojile su broncu u Splitu na sportskim igrama mladih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Splitu se održava državna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, a od 11. do 13. kolovoza održana je velika završnica Kinder turnira u košarci, gdje su snage odmjerili najbolji košarkaši i košarkašice iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama.

U iznimno jakoj konkurenciji, 30 najboljih ekipa sezone u 3 kategorije, borilo se za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih, a košarkašice „Jedan smjer“ iz Varaždina osvojile su sjajnu brončanu medalju.

Osvajačice zlatnih i srebrnih medalja osigurale su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16. do 20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe:

1. Babe Sa Prozora (Dubrovnik)

2. ŽKK Šibenik (Šibenik)

3. ŽKK Zadar Plus (Zadar)

3. Jedan Smjer (Varaždin)

Dječaci 2007. godište i mlađi:

1. Medvjedi (Zagreb)

2. Podstrana (Split)

3. Mačkice (Dubrovnik)

3. Vikrasi (Virovitica)

Dječaci 2009. godište i mlađe:

1. Kosturi (Zagreb)

2. Pazinjani (Pazin)

3. Torcida (Split)

3. H.A.J. (Belišće)

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje