Povežite se s nama

Sponzorirani

U ACG Europe-u potpisan novi Kolektivni ugovor čime su značajno poboljšana materijalna prava svih zaposlenika!

Objavljeno:

- dana

ACG Europe d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u Europi. Nalazi se u Ludbregu, a dio je internacionalne organizacije ACG Worldwide čije je sjedište u Indiji.

ACG Worldwide je jedini integrirani svjetski proizvođač u farmaceutskoj industriji sa ponudom proizvoda koji uključuju kapsule, filmove i folije, inženjersku opremu i inspekcijske sustave.

Tvornica u Ludbregu trenutno je u procesu ekspanzije. Proizvodnja se širi s 10 na 16 proizvodnih linija, čime će se dnevna proizvodnja kapsula podići s 40 na oko 60 milijuna.

Povećanje proizvodnih kapaciteta praćeno je i značajnim promjenama u materijalnim pravima zaposlenika, i to već drugi puta u 2023. godini.

Tako je u petak, 11. kolovoza 2023. godine, potpisan novi Kolektivni ugovor između poslodavca ACG Europe-a i Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Novim Kolektivnim ugovorom osigurano je povećanje mjesečnih primanja zaposlenika u proizvodnom dijelu kompanije u iznosu do 24%, najvećim dijelom kroz povećanje fiksnog mjesečnog dodatka koji je za sve zaposlenike povećan za 150 EUR / 1.130 kn bruto.

Prigodna nagrada za godišnji odmor (regres) uvećana je za 100% te sada iznosi 265 EUR / 2.000 kn.

Božićnica se u ACG Europe-u isplaćuje u iznosu od 265 EUR / 2.000 kn, Uskrsnica u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn te dar djeci također u iznosu od 132 EUR / 1.000 kn.  Satnica za rad nedjeljom u trećoj smjeni uvećana je za 100%.

Uz sve navedeno, za zaposlenike proizvodnog dijela kompanije uvedene su mjesečne nagrade za radni učinak te prisutnost na radu u iznosu do 80,00 EUR / 600 kn neto.

Navedenim povećanjima, ACG je dodatno investirao u primanja zaposlenika u iznosu većem od 2,3 milijuna EUR na godišnjoj razini.

Već ranije tijekom godine došlo je i do povećanja iznosa putnih troškova koje kompanija isplaćuje, a koji su sada usklađeni s najnovijim cijenama goriva. Također je povećan i iznos naknade za topli obrok koji iznosi 66 EUR / 500 kn mjesečno, a zaposlenici uz naknadu za topli obrok ostvaruju i pravo na mjesečni iznos od oko 11 EUR / 83 kn za užinu (kava, sokovi, čokoladice).

Slika – direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić, Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske.

Novi Kolektivni ugovor su potpisali direktor Društva ACG Europe d.o.o. Matko Vukušić te Željko Klaus i Dražen Balažinec, predstavnici Sindikata EKN-a Hrvatske.

Direktor Društva Matko Vukušić navodi: U skladu s našom misijom da svijet učinimo zdravijim, ACG isporučuje kvalitetna rješenja globalnoj farmaceutskoj i prehrambenoj industriji već šezdeset godina, na šest kontinenata i u stotinu zemalja.

Cijenimo naše zaposlenike diljem svijeta i drago nam je što smo potpisali ovaj Kolektivni ugovor kao dodatnu podršku našim zaposlenicima koji rade u proizvodnom pogonu u Ludbregu.

ACG Europe d.o.o. trenutno zapošljava 330 zaposlenika, no i dalje nastavljamo sa zapošljavanjem te širimo postojeći tim.

Trenutno najtraženija zanimanja u ACG Europe su: radnik u pripremi proizvodnje, operater stroja, operater završne dorade proizvoda, elektroinstalater u održavanju, mehaničar u održavanju, tehničar u kontroli kvalitete.

Ako ste strojarske / mehaničke / elektro / kemijske / farmaceutske / prehrambene struke i želite postati dio naše uspješne poslovne priče pošaljite svoj životopis na e-mail adresu

[email protected] ili nam se javite na broj mobitela 091/646-0111

Sponzorirani

VIS Promotex zapošljava računovođu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka VIS vodeća je tvrtka u regiji u svojoj djelatnosti s tradicijom dužom od 90 godina. VIS
posluje u djelatnostima profesionalnih promotivnih suncobrana i ostalih promotekstilnih
proizvoda, a svoju široku paletu proizvoda izvozi na preko 50 inozemnih tržišta Europe i
svijeta. Snaga tvrtke te njena konkurentna prednost očituje se u zaokruženosti poslovnih
procesa proizvodnje.

Tražimo iskusnu i odgovornu osobu za radno mjesto:
RACUNOVOĐA/RAČUNOVOTKINJA

Potrebna stručna sprema: VŠS/VSS

Radno iskustvo: 2 godine

Potrebno zvanje: Ekonomija

Način rada: Smjena-prijepodne

Vrsta zaposlenja: Na neodredeno

Naknada za prijevoz: U cijelosti

Uvjeti:

 • Samostalno obavljanje računovodstveno-knjigovodstvenih poslova
 • Izvještavanje i izrada analize, priprema podataka za reviziju.
 • Ostali knjigovodstveni poslovi u skladu s poslovanjem tvrtke.

Ostali uvjeti:

 • Fleksibilnost i komunikativnost
 • Spremnost na timski rad
 • Samoinicijativnost i odgovornost
 • Odlično poznavanje osnovnih računalnih aplikacija (Microsoft Office, e-mail)

Mogućnosti za posloprimce:

 • Mogućnost napredovanja
 • Rad u poticajnom timu
 • Kontinuirano usavršavanje
 • Prilika za osobni i profesionalni razvoj

Molbe sa CV-om šaljite u formatu .doc ili .pdf na e-mail adresu:
[email protected]
ili pisanim putem na adresu:
VIS PROMOTEX d.o.o. Adolfa Wisserta 3/a 42000 Varaždin, Hrvatska
Rok za predaju: 31.10.2023.

Nastavite čitati

Sponzorirani

Zsa Zsa preuzela sponzorski  Hyundai Tucson u suradnji s Hyundai Automobil Lončar iz Varaždina!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

“Ovaj Hyundai Tucson treba mi, treba mi… “ – oduševljeno zbori mlada pjevačica Zsa Zsa koja je ovih dana preuzela  novi Hyundai Tucson u auto kući Automobil Lončar u Varaždinu, ovlaštenom Hyundai partneru za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Ovu hvalevrijednu suradnju,  Zsa  Zsa i Automobil Lončar potpisali su na godinu dana, a mlada je pjevačica oduševljena izborom Hyundai vozila serije N koje će je sigurno odvesti na sve njene glazbene aktivnosti diljem Lijepe Naše.

Riječ je o Hyundai Tucsonu N linije sa automatskim mjenjačem i dieselskim agregatom u žarko crvenoj boji koja itekako pristaje veselom i vatrenom duhu mlade pjevačice.

– Upravo je Hyundai moj prvi auto koji sam vozila nakon položenog vozačkog ispita i stoga sam posebno sretna, a i sentimentalno sam vezana uz Hyundai. Naime, jako volim sportski izgled automobila, zato me i veseli N linija, prelazim na terenca i konačno ću imati mjesta za cijeli bend te sve naše instrumente. Dobila sam tip auta kakvog volim – sportski, mladenački i najvažnije siguran – kaže nam Zsa Zsa.

Zadovoljstvo ne kriju ni u auto kući Automobil Lončar u Varaždinu, ovlaštenom Hyundai partneru za sjeverozapadnu Hrvatsku.

– Iznimno smo ponosni na suradnju sa  Zsa Zsa, želimo joj puno uspjeha u njenoj karijeri te bezbroj sigurnih kilometara na njenim putovanjima. Stoga smo i odabrali Hyundai Tucson koji će joj omogućiti da svako putovanje provede sigurno, bezbrižno i ugodno – istaknula je direktorica Hyundai Automobila Lončar, Vlatka Lončar-Lučev.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje