Povežite se s nama

Međimurje

U četvrtak, 26. svibnja, koncert Pjevačkoga zbora “Josip Štolcer Slavenski” povodom 45 godina djelovanja

Objavljeno:

- dana

Na Tribini “Čakovec četvrtkom” 26. svibnja u 20 sati pod dirigentskom palicom Senke Bašek održat će se koncert Pjevačkoga zbora “Josip Štolcer Slavenski”.

Radi se o događanju povodom 45. obljetnice Zbora, koje je već nekoliko puta odgođeno, a originalno se trebalo organizirati 2020. godine.

Kao gošće na koncertu nastupit će Blanka Tkalčić (mezzosopran) i Tamara Korunek (sopran), dok je za klavirsku pratnju zadužen Danijel Oto.

O Zboru

Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osnovan je u Čakovcu 1975. godine, a od 1982. godine nosi ime jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, rodom iz Čakovca. Od tada, pa do danas, u zboru je pjevalo oko 550 pjevača – amatera.

Zbor je dobitnik šest Zlatnih plaketa HSK na susretima održanim u Novom Vinodolskom i Novigradu Istarskom, dobitnik pet Srebrnih plakete HSK na susretima održanim Rijeci, Novom Vinodolskom, Novigradu Istarskom i Rovinju.

Zbor je osvojio 1. Nagradu na 44. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu 2011. , te na 49. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju 2016.

Godine 2006., 2008. i 2009. proglašen je najboljim zborom Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Zbor je dobitnik četiriju Zlatnih i osam Srebrnih plaketa na Natjecanjima zborova u Zagrebu.

Na međunarodnim natjecanjima, osvojio je sedamnaest Zlatnih diploma, devet Srebrnih i četiri Brončane diplome, te tri Srebrne olimpijske medalje na Olimpijadama zborova u Bremenu i Grazu. Uz spomenuto, na natjecanjima je zbor osvojio i šest posebnih nagrada za najbolju izvedbu pojedine skladbe. Do sada, Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osvojio je ukupno dvadesetdevet zlatnih, dvadesetpet srebrnih, pet brončanih i osam posebnih nagrada struke.

Prva dirigentica zbora bila je Dragica Karolina Šimunković prof, a od početka 2005. godine, zbor vrlo uspješno vodi Senka Bašek, prof. kao dirigent i umjetnički voditelj.

Koncert se održava u okviru Dana Grada Čakovca. Ulaznice možete kupiti i online, ovdje.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje