Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje sa Glazbenom školom iz Ravensburga, Glazbena škola u Varaždinu bit će domaćin Jugendsinfonieorchestru prijateljske glazbene škole iz Njemačke.

Naime, Glazbena škola u varaždinskom gradu-prijatelju Ravensburgu već nekoliko godina u travnju organizira Classic kamp na kojem sudjeluju i učenici varaždinske glazbene škole, a ta je suradnja iznjedrila i zajednički glazbeni projekt koji je prošle godine prvo predstavljen publici u Ravensburgu 7. travnja, a tjedan dana kasnije, i na varaždinskom Korzu.

Grandioznom izvedbom „Genesis suitue“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa mladi su se glazbenici zajedničkim snagama predstavili u Njemačkoj i Varaždinu.

Na koncertu koji je na programu u petak, 3. svibnja, članovi Simfonijskog orkestra Glazbene škole iz Ravensburga, pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera, izvest će djela Gabriela Fauré, Domenica Cimarose, Charlesa Sayre, Klausa Badelta i Andrewa Lloyda Webbera.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19:30 sati, ulaz je slobodan.

Komentari

Komentara