Kao svoj treći pretplatnički koncert jubilarne 25. sezone, Varaždinski komorni orkestar će pod vodstvom koncert-majstorice Dunje Bontek i goste soliste violinisticu Katarinu Kutnar te klarinetista Abdul-Aziz Husseina izvesti djela poznatih glazbenih majstora.

Koncert će se održati ove nedjelje, 3. ožujka, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a, a izvest će se djela Vatroslava Lisinskog (uz 200 godina rođenja), C. M. von Webera, M. Ravela i D. Šostakoviča.

Solisti su mladi izvrsni glazbenici.

Katarina Kutnar dobitnica je, među ostalim, Nagrade Hrvatske glazbeni mladeži Ivo Vuljević za glazbenika 2016. godine, prve nagrade na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo i posebne nagrade za izvedbu djela Borisa Papandopula, prve nagrade na 3. International Danube Instrumental Competition u okviru 10. internationalnog Donau – festa, a ostvarila je pobjedu i u finalu Hrvatskog izbora mladih glazbenika za natjecanje Eurovizije.

Abdul-Aziz Hussein dobitnik je sedam prvih nagrada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, od kojih su četiri na regionalnim, a tri na državnim natjecanjima.

Od 2010. godine sudjeluje na izboru predstavnika Hrvatske za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u Beču. Na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu 2015. godine laureat je u najvišoj kategoriji klarinetista. Prije tri godine pobjednik je 5. natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Komentari

Komentara

RT