POU

Kao svoj treći pretplatnički koncert jubilarne 25. sezone, Varaždinski komorni orkestar će pod vodstvom koncert-majstorice Dunje Bontek i goste soliste violinisticu Katarinu Kutnar te klarinetista Abdul-Aziz Husseina izvesti djela poznatih glazbenih majstora.

Koncert će se održati ove nedjelje, 3. ožujka, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a, a izvest će se djela Vatroslava Lisinskog (uz 200 godina rođenja), C. M. von Webera, M. Ravela i D. Šostakoviča.

Solisti su mladi izvrsni glazbenici.

Supernova

Katarina Kutnar dobitnica je, među ostalim, Nagrade Hrvatske glazbeni mladeži Ivo Vuljević za glazbenika 2016. godine, prve nagrade na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo i posebne nagrade za izvedbu djela Borisa Papandopula, prve nagrade na 3. International Danube Instrumental Competition u okviru 10. internationalnog Donau – festa, a ostvarila je pobjedu i u finalu Hrvatskog izbora mladih glazbenika za natjecanje Eurovizije.

Abdul-Aziz Hussein dobitnik je sedam prvih nagrada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, od kojih su četiri na regionalnim, a tri na državnim natjecanjima.

Od 2010. godine sudjeluje na izboru predstavnika Hrvatske za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u Beču. Na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu 2015. godine laureat je u najvišoj kategoriji klarinetista. Prije tri godine pobjednik je 5. natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Komentari

Komentara