Povežite se s nama

Međimurje

U Mačkovcu čak 84 bračna para proslavila 50, 60 i više godina zajedničkog života

Objavljeno:

- dana

U Restoranu Fontana u Mačkovcu 7. rujna je održano veliko slavlje ljubavi – čak 84 bračna para proslavila su 50, 60 i više godina zajedničkog bračnog života.

Tradicionalni je to susret bračnih parova koji već nekoliko godina organizira Matica umirovljenika Međimurske županije.

Ljubav, uzajamno poštovanje, strpljenje i razumijevanje samo su neke od vrijednosti i vrlina čiji su značaj istaknuli slavljenici, koji su se ponovno prisjetili svih lijepih i sretnih uspomena, posebice dana vjenčanja.

– Dragi slavljenici, svatko od vas najbolje zna koliko zajedničkog truda i odricanja je kroz vaše životno razdoblje trebalo uložiti da bi postigli to što ste postigli. Izgradili ste zajednički život, domove, odgojili djecu, a mnogi od vas sada uživaju u unučadi – rekla je predsjednica MUMŽ-a Nada Lovrec, poželjevši im još mnogo godina zajedničkog, zdravog i sretnog života.

Slavljenicima je čestitao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio Matici što i dalje potiče ovakva druženja te je dodao da se rijetko koja županija može pohvaliti činjenicom da čak 84 para zajedno slavi godišnjice braka.

Međimurje

FOTO U Čakovcu svakog radnog dana besplatno klizanje i najam klizaljki za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svakog radnog dana u prijepodnevnim satima dječji osmijesi isprepliću se s glazbom i karakterističnim zvukom klizaljki koje stružu ledom na klizalištu u čakovečkom središtu.

Za to su zaslužni Turistička Zajednica Grada Čakovca, Zajednica sportskih udruga Čakovca i Udruga sportske rekreacije Urbani sportovi. Naime, u dogovoru s vlasnikom klizališta svakog radnog dana omogućeno je besplatno klizanje i besplatni najam klizaljki od 9 do 11 sati za čakovečke mališane.

Za upoznavanje s osnovama klizanja zadužena je Simona Tošić iz Urbanih sportova. Mali sugrađani na led dolaze najčešće u pratnji baka i djedova ili sami, ali osim njih na klizalište organizirano dolaze i učenici iz čakovečkih škola.

Tako uvijek aktivni i progresivni profesor tjelesne i zdravstvene kulture u čakovečkoj 1. osnovnoj školi Matija Horvat redovito dolazi sa svojim učenicima na klizalište.

– Ovo im je super način provođenja sata tjelesnog. Već je sama šetnja do klizališta nešto što im je jako pozitivno, a onda im klizanje dodatno podigne raspoloženje. Nemamo puno vremena da bi odrađivali nekakve klizačke elemente, ali im je vrijeme koje provedu na ledu ispunjeno. Osim što su bili fizički aktivni, podigne im se duh i svi jedva čekaju sljedeći sat kada ćemo moći doći na klizalište – izjavio je Horvat.

Osnovnoškolcima su se pridružili i učenici Graditeljske škole koje je na led doveo profesor TZK Roko Sorić.

– Ovo klizalište u njima probudi ono najbolje jer se vidi da zaista uživaju. Izmuče se, ali su svi zadovoljni i sretni. Na povratku do škole izmjenjuju priče i anegdote s leda i dogovaraju termine kada će nakon škole ići klizati – rekao je Sorić.

No, osim školaraca, od ovog tjedna posebnu pozornost, ali i termin, i to svaki radni dan od 11 do 12 imaju čakovečki vrtićarci. Rezultat je to projekta Urbanih sporta i Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan „Klizačka igraonica za predškolce“. Namijenjen je gradskim vrtićima Vjeverica, Maslačak, Cipelica i Cvrčak.

– Djeca se druže i uče osnovne elemente klizanje. Pomagala nam dobro dođu, a pohvalno je da su i odgojiteljice priskočile, obukle klizaljke i stale na led. Provodimo prekrasne dane, djeca kližu 45 minuta i vjerujemo da su se zabavili i pritom nešto naučili – poručila je Simona Tošić iz Urbanih sportova.

Projekt besplatnog klizanja u prijepodnevnim satima za školarce i vrtićarce podupire Turistička zajednica Grada Čakovca čiji direktor Filip Horvat kaže kako je ostvarena dodana vrijednost za građanstvo.

– Omogućili smo besplatno klizanje radnim danom između 9 i 12 sati te nam je veliko zadovoljstvo da smo to učinili u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Urbanim sportovima – kazao je direktor Horvat. 

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Pribislavec poziva umirovljenike da preuzmu poklon kartice u vrijednosti od 500 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Iz Općine Pribislavec sukladno odluci općinskog Vijeća pozivaju umirovljenike da preuzmu poklon kartice u vrijednosti od 500 kuna.

Pravo na poklon karticu imaju umirovljenici čija ukupna visina svih mirovina, domaćih i inozemnih, ne prelazi 3500 kuna te osobe koje su navršile 65 godina i nemaju nikakvih primanja ili imaju neki drugi vid primanja, a čiji ukupni iznos također ne prelazi 3500 kuna.

– Osobe su dužen priložiti potvrdu o mirovini i mirovinskim primanjima (umirovljenici) odnosno potvrdu o visini dohodaka ili potvrdu Porezne uprave (za osobe koje nemaju nikakvih primanja ili imaju neki drugi vid primanja), zatim presliku osobne iskaznice i oib – poručuju iz Općine Pribislavec.

Podjela poklon kartica obavljat će se od 13. do 15. prosinca 2022. godine u vremenu od 12 do 15 sati, u prostoru Male dvorane Društvenog doma Pribislavec, u Ulici braće Radić 47 u Pribislavcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje