Povežite se s nama

Kultura

U Maruševcu svečanost povodom 117. obljetnice rođenja Gustava Krkleca

Objavljeno:

- dana

Prigodni program

Udruga prijatelja dvorca Maruševec, općina Maruševec i Matica Hrvatske Varaždina organiziraju 117. obljetnicu rođenja Gustava Krkleca.

Svečanost će se održati 21. lipnja u Maruševcu, a svečanost  će početi  u 18 sati ispred kuće Gustava Krkleca u Maruševcu polaganjem vijenca na spomen-ploču i nastupom KUD-a  „Klaruš“  Maruševec.

U  nastavku programa, u zgradi Općine Maruševec o književnom djelu Gustava Krkleca govorit će prof. dr. sc. Krešimir Bagić, predstojnik Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prigodni program izvest će učenici Osnovne škole Gustava Krkleca  Maruševec i Dramski studio Srednje škole u Maruševcu.

U zgradi Općine bit će postavljena izložba likovnih radova učenika nižih razreda Osnovne škole Gustava Krkleca u Maruševcu.

 

Izvor:
Foto: Arhiva

Kultura

Uskoro 3. festival dječjih amaterskih kazališta u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu „Rudar“ dom je kazališnih amatera i dom državne smotre hrvatske pučke drame, a ove će godine ponovo biti i dom malih kazališnih amatera.

Novost je ove godine skupina iz Sinja, Sinjsko pučko kazalište s predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi. Predstave će se odvijati od srijede do subote u terminima u 11.00 sati i ulaz je slobodan za sve.

-Molimo samo da se svi zainteresirani vrtići i škole prijave na mail [email protected] . Ovo je, kao što naslov govori, treće izdanje festivala koji je ime dobio po lokalnoj mitologiji i svojevrsna je uvertira u jesensku, državnu smotru hrvatske pučke drame – Murski cimeri – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje