Povežite se s nama

Kultura

U Maruševcu svečanost povodom 117. obljetnice rođenja Gustava Krkleca

Objavljeno:

- dana

Prigodni program

Udruga prijatelja dvorca Maruševec, općina Maruševec i Matica Hrvatske Varaždina organiziraju 117. obljetnicu rođenja Gustava Krkleca.

Svečanost će se održati 21. lipnja u Maruševcu, a svečanost  će početi  u 18 sati ispred kuće Gustava Krkleca u Maruševcu polaganjem vijenca na spomen-ploču i nastupom KUD-a  „Klaruš“  Maruševec.

U  nastavku programa, u zgradi Općine Maruševec o književnom djelu Gustava Krkleca govorit će prof. dr. sc. Krešimir Bagić, predstojnik Katedre za stilistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prigodni program izvest će učenici Osnovne škole Gustava Krkleca  Maruševec i Dramski studio Srednje škole u Maruševcu.

U zgradi Općine bit će postavljena izložba likovnih radova učenika nižih razreda Osnovne škole Gustava Krkleca u Maruševcu.

 

Izvor:
Foto: Arhiva

Kultura

KUD „Toplice” započeo s prvim ciklusom radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” u ponedjeljak je, 17. siječnja, u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”.

Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. Polaznici će se upoznati s poviješću njezine izgradnje i njezinim smještajem, a kroz radionice će upoznati i kulturnu baštinu vlastitog zavičaja te načine spajanja tradicijske kulture i moderne arhitekture.

Radionice će se održavati do 21. siječnja ove godine, a polaznici će sudjelovati i u likovnim radionicama i online izložbi etnografske baštine Varaždinskih Toplica.

Ukupna vrijednost projekta kojeg provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice” iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice je 468.249,71 kuna, od čega je 85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja moguće je pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

Nastavite čitati

Kultura

Zbog loše epidemiološke situacije odgođene sve predstave u varaždinskom HNK-u

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz HNK u Varaždinu obavještavaju javnost da su odgođene sve predstave u ovoj ustanovi zbog vrlo loše epidemiološke situacije.

Predstave se odgađaju do 26. siječnja.

– Poštovana publiko, od danas do 26. 1. odgađamo predstave zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije u Kazalištu. Tako da su opera „Bastien&Bastienne“ i predstava „Skriveno“ odgođene. Molimo vas za razumijevanje, a o novim terminima ćemo vas obavijestiti – poručili su iz varaždinskog HNK-a.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje