Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju danas 20 novozaraženih COVID-om, u subotu cijepljeno 2210 osoba

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 171 uzorak, od čega je evidentiranih 18 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 10,5% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim Ag testovima evidentirana su 2 slučaja. U protekla 24 sata oporavilo se 38 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan 238. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58.239 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 57 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. Četiri pacijenta primljena su unutar 24 sata, dok su 3 pacijenta otpuštena, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U subotu je cijepljeno 2 210 osoba, od čega u Nedelišću 780 osoba, u Murskom Središću 707 osoba, u Prelogu 644 osoba i Čakovcu 79 osoba. Ovaj tjedan u Međimurskoj županiji je utrošena 6721 doza, od čega 4422 prve doze i 2299 drugih doza cijepljenja, a sveukupno su dosad barem jednom dozom cijepljene 34.454 osobe, što je 40,38% stanovništva starijeg od 18 godina.

U odnosu na prošlu nedjelju, 7-dnevna i 14-dnevna incidencija i dalje bilježe značajni pad pa je 7-dnevna incidencija s današnjim danom 165, broj aktivnih slučajeva je s 432 pao na 238, dok je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja, također, u trendu pada te s današnjim danom iznosi 16,5% u odnosu na prošlu nedjelju, kada je bio 22%.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije i ovim putem zahvaljuje svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima uključenima u organizaciju cijepljenja na području Međimurske županije.

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje