Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 25 osoba

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju je testirano 165 osoba od čega su evidentirana četiri pozitivna slučaja zaraze koronavirusom, što je 2,4 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja. Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanom PCR testom, na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod tri osobe, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavilo se 25 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 102. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41.002 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 33 pacijenta pozitivna na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, a otpuštena su dva pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se tri osobe. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas, u Međimurskoj županiji zabilježeno je 11.629 oboljelih COVID-19 osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19 na broju 040 / 372 350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Također, dostupna je internetska platforma za sve internetske preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje.

Najava testiranja može se obaviti na broju 040 / 386 841 ili na e-mail adresi [email protected]

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati