Povežite se s nama

Međimurje

U naselju Strelec: pijani 35-godišnjak polomio drvene ljestve te pokušao napasti policajce

policija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i Policijske postaje Čakovec postupali su danas, 27. svibnja, u 2 sata i 20 minuta u naselju Strelec u Maloj Subotici povodom dojave o obiteljskom nasilju.

Odmah po dolasku na mjesto događaja, na ulici je policijskim službenicima pristupio 35-godišnjak (pod utjecajem alkohola 0,81 g/kg) te pritom glasno negodovao zbog njihovog dolaska, a potom je počeo i naguravati jednog policijskog službenika. Nakon toga 35-godišnjak se udaljio u obližnje dvorište, gdje je polomio drvene ljestve te jednim otrgnutim dijelom mahao u smjeru policijskih službenika, pokušavajući ih pritom udariti.

Policijski službenici priopćili su 35-godišnjak da je uhićen, a pošto se oglušio na njihova upozorenja i naredbe uz uporabu sredstava prisile svladali su njegov otpor. Tijekom opisanog postupanja jednom od policijskih službenika prišla je 34-godišnjakinja (odbila alkotestiranje) te ga počela sprječavati u izvršenju službene radnje. Uz primjenu sredstava prisile policijski službenici svladali su 34-godišnjakinju te ju uhitili.

Policijski službenici priveli su uhićenike u prostorije Policijske postaje Čakovec s ciljem provođenja kriminalističkog istraživanja vezano uz počinjenje kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“, ističu iz PU međimurske.

Međimurje

U kolovozu besplatne pripreme za maturu iz matematike za one koji žele upisati MEV

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dok su upisi u tijeku, stižu dobre vijesti za buduće studente! Međimursko veleučilište u Čakovcu organizira besplatne pripreme za maturu iz matematike za sve učenike koji su podnijeli prijavu za upis na jedan od smjerova na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Pripreme će se održati u prostorima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, na adresi Bana J. Jelačića 22/a, Čakovec, dana 16., 17., 19. i 23. kolovoza od 9:00 do 12:00 sati.

Prijaviti se možete putem e-mail adresa: [email protected] ili [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu poslati upite na navedene e-mail adrese.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje