Povežite se s nama

Međimurje

U obilasku radova: završava se i sportska dvorana u Goričanu

Objavljeno:

- dana

Nakon otvaranja sportskih dvorana u Orehovici, Draškovcu i Strahonincu, sredinom ožujka bit će završeni radovi na dugoočekivanoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu.

U dvorani, čiju izgradnju financiraju Međimurska županija i Općina Goričan, svoj dom će pronaći brojne udruge i klubovi, što će unaprijediti kulturni i sportski život stanovnika.

Obilazak

Završne radove na vanjskom uređenju dvorane i parkirališta obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, direktor MIN-Međimurje Investicije Nekretnine d.o.o. Ivan Vinković, predstavnik izvođača završnih radova Stanko Tkalčić i ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec.

Izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine. Tijekom godina došlo je do nekoliko zastoja u izgradnji, ali već su prošle godine osigurana sredstva za završetak ove investicije. Predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu iznosi 12.766.000 kuna.
Župan Matija Posavec obišao je sportsku dvoranu koju će kroz koji mjesec koristiti 178 učenika OŠ Goričan te brojne udruge, klubovi, mještani.

– Ovo je još jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju u Međimurskoj županiji, dvorana će biti mjesto druženja za sve osnovnoškolce čija se nastava tjelesnog odgoja do sada održavala u neodgovarajućim prostorima, a uskoro ćemo započeti i s energetskom obnovom zgrade osnovne škole – rekao je župan Posavec.

Površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300 kvadratnih metara i može primiti 270 gledatelja. U okviru dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava.

Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom, a u prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300 kvadratnih metara predviđen za razne aktivnosti.

Radovi na dvorani bit će završeni sredinom ožujka

Ravnatelj škole Zlatko Varošanec istaknuo je da nestrpljivo očekuju otvorenje dvorane. Veseli se budućim projektima, među kojima ističe energetsku obnovu kojom će se za 35-ero zaposlenika škole i 178 učenika u 11 razrednih odjeljenja osigurati izvrsni uvjeti za rad i učenje.

Dodajmo da je u Međimurskoj županiji u tijeku obnova dvadeset osnovnih i pet srednjih škola.

Međimurje

U Kotoribi krštena mala Sara, peto dijete u obitelji Krušelj, te proslavljen dijamantni pir Slavice i Đure Matoteka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogobrojni vjernici, koji su u nedjelju, 29. siječnja, ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa, svjedočili su krštenju djevojčice Sare Krušelj, petog djeteta u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, te proslavi dijamantnog pira supružnika Slavice i Đure Matoteka.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise. 

– Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve prisutne okupile u molitvi – rekli su iz Varaždinske biskupije.

Župni su zborovi pjesmom uveličali misno slavlje.

Nastavite čitati

Međimurje

Na III. OŠ Čakovec održana radionica o utjecaju digitalnih medija na mentalno zdravlje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu projekta „Zajedno za obitelj!“ djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske, održale su tribinu za širu javnost i stručnjake III. Osnovne škole Čakovec naziva „Utjecaj digitalnih medija na mentalno zdravlje djece“.

Ovim putem željelo se je ukazati na pozitivne i negativne aspekte korištenja istih, uz pružanje smjernica za njihovo odgovorno korištenje.

Primjerima iz prakse sudionicima je istaknuta važnost roditeljskog nadzora i pravovremenog reagiranja na neprimjerenu upotrebu medija, a koliko je navedena problematika aktualna, vidljivo je i u potrebi i pozivu drugih škola Međimurske županije za daljnjim promoviranjem i educiranjem roditelja i stručnjaka u navedenoj temi.

Obiteljski centar kroz svoj rad uključuje korisnike s opisanom problematikom, tijekom kojeg se nastoji educirati roditelje i pružiti im potporu, dok se s djecom radi na jačanju samopoštovanja i izgradnji komunikacijskih i socijalnih vještina.

Tijekom trajanja projekta Obiteljski centar, Područna služba Međimurska, nastoji senzibilizirati širu javnost o važnosti provedbe procesa deinstitualizacije i prava ranjivih skupina, s ciljem unapređenja kvalitete života i aktivnosti uključivanja u društvo.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta UP.02.2.2.12.0031 „Zajedno za obitelj!“ koji je financiran iz Državnog proračun Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje