Povežite se s nama

Međimurje

U obilasku radova: završava se i sportska dvorana u Goričanu

Objavljeno:

- dana

Nakon otvaranja sportskih dvorana u Orehovici, Draškovcu i Strahonincu, sredinom ožujka bit će završeni radovi na dugoočekivanoj školskoj sportskoj dvorani u Goričanu.

U dvorani, čiju izgradnju financiraju Međimurska županija i Općina Goričan, svoj dom će pronaći brojne udruge i klubovi, što će unaprijediti kulturni i sportski život stanovnika.

Obilazak

Završne radove na vanjskom uređenju dvorane i parkirališta obišli su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, direktor MIN-Međimurje Investicije Nekretnine d.o.o. Ivan Vinković, predstavnik izvođača završnih radova Stanko Tkalčić i ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec.

Izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine. Tijekom godina došlo je do nekoliko zastoja u izgradnji, ali već su prošle godine osigurana sredstva za završetak ove investicije. Predviđena vrijednost ulaganja u radove i opremu iznosi 12.766.000 kuna.
Župan Matija Posavec obišao je sportsku dvoranu koju će kroz koji mjesec koristiti 178 učenika OŠ Goričan te brojne udruge, klubovi, mještani.

– Ovo je još jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju u Međimurskoj županiji, dvorana će biti mjesto druženja za sve osnovnoškolce čija se nastava tjelesnog odgoja do sada održavala u neodgovarajućim prostorima, a uskoro ćemo započeti i s energetskom obnovom zgrade osnovne škole – rekao je župan Posavec.

Površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300 kvadratnih metara i može primiti 270 gledatelja. U okviru dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava.

Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom, a u prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300 kvadratnih metara predviđen za razne aktivnosti.

Radovi na dvorani bit će završeni sredinom ožujka

Ravnatelj škole Zlatko Varošanec istaknuo je da nestrpljivo očekuju otvorenje dvorane. Veseli se budućim projektima, među kojima ističe energetsku obnovu kojom će se za 35-ero zaposlenika škole i 178 učenika u 11 razrednih odjeljenja osigurati izvrsni uvjeti za rad i učenje.

Dodajmo da je u Međimurskoj županiji u tijeku obnova dvadeset osnovnih i pet srednjih škola.

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje