Povežite se s nama

Život i društvo

U Petrijancu posljednjih dana naglasak je na sportskim aktivnostima

Objavljeno:

- dana

NK Nova Ves organizirala je dvije utakmice selekcije U-9 i U-11 Nogometnog centra Orač – Nova Ves, dok su na drugoj strani bili vršnjaci iz Nogometnog centra Maruševec – Vinica.

U-9 selekcija Nogometnog centra Orač – Nova Ves pobijedila je Nogometni centar Maruševec – Vinica rezultatom 1:0.

Zanimljivo je bilo u utakmici U-11 selekcija spomenutih nogometnih centara gdje je nakon regularnog dijela rezultat bio 0:0 te su odlučivali penali. Sretniji nogometni centar je bio onaj domaći, Orač – Nova Ves.

Nakon utakmice čestitke i pehare su primile obje ekipe iz selekcija U-9 i U-11 ali i najbolji pojedinci – strijelci i golmani. Nakon turnira odigrana je revijalna utakmica mještana Nove Vesi.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec podijelio je pehare za oba nogometna centra a nagrađeni su i najbolji pojedinci turnir.

Osim velikog zanimanja momčadi za ovaj turnir djece, isti je pobudio i veliko zanimanje publike, koja se odazvala u velikom broju, na zadovoljstvo organizatora NK Nove Vesi, koji se nogometašima i vjernoj publici odužio još jednom zavidnom organizacijom.

Sportski dan

Sporta nije nedostajali niti u ponedjeljak, 21. lipnja, u popodnevnim satima, na otvorenom školskom prostoru ispred Sportske dvorane u Petrijancu, na terenima NK Orača i u dvorani, jer je održan je Sportski dan Osnovne škole Petrijanec.

Na spomenutom događaju, uz djelatnike Škole, okupili su se i svi učenici sa svojim roditeljima, braćom i sestrama te drugi zainteresirani posjetitelji. Nakon predstavljanja pripremljenih igara i voditelja istih, djeca i njihovi roditelji raspoređeni su u više timova te su se međusobno natjecali u raznim timskim i individualnim disciplinama.

Najviše zanimanja je bilo za nogomet i odbojku. Voditelji pojedinih igara bili su učiteljice i učitelji OŠ Petrijanec. Učenici, roditelji i učitelji su pokazali sportski duh, fair play, te su se dobro zabavili.

U ime Općine Petrijanec na nogometnim terenima igrala se i utakmica protiv roditelja i učenika. – Zahvaljujem se Školi na organizaciji i svima koji su sudjelovali u ovom sportskom danu. Smisao ovog okupljanja ostvarivanje međusobnog zajedništva, a tek nakon toga slijedi natjecateljski karakter. Iako smo roditelje pobijedili, učenici su bili trunku brži i izdržljiviji ali moram priznati i bolji u nogometu. Nadam se da se vidimo iduće godine u novim sportskim izazovima u kojima ću, naravno i iduće godine sudjelovati te igrati nogomet – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Život i društvo

FOTO Na Bio sajmu u Jurketincu velika ponuda domaćih sjemenja i prirodnih proizvoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jurketinec je i ove godine bio domaćin 2. Bio sajma kojemu je bio cilj organizirana razmjena domaćih sorti sjemenja među lokalnim stanovništvom, ali i među svim ljubiteljima prirodnog uzgoja.

Stare ili starinske sorte sjemenja manjih su prinosa, ali su otporne na bolesti i štetočine, a okusom i mirisom zaslužuju uzgajanje u manjim obiteljskim vrtovima. Ovakvi sajmovi važni su ne samo radi diseminacije takvih sorti sjemenja već i zbog prenošenja znanja, informacija i savjeta, ne bi li poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a poljoprivrednici  uspješniji.

Organizatori Bio sajma Đurđica bili su Općina Maruševec i Turistička zajednica područja Sjever Zagorja uz potporu OPG-a Štefanec.

Bio sajam Đurđica postao je jedan od brendova Maruševca i na njemu su se ponovo okupili izlagači sa sjevera Hrvatske koji su ga prepoznali kao mjesto gdje se može razmijeniti sjeme, sadnice i lukovice te predstaviti ekoproizvodi zainteresiranim građanima.

–Ovo je jedinstveni sajam u Varaždinskoj županiji s čijom smo organizacijom po prvi put započeli prošle godine i već smo dospjeli na kalendar sajmova takve vrste. Ove smo godine imali više izlagača iz Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske županije te više zainteresiranih posjetitelja koji su mogli pronaći nešto za svoj vrt, cvijetnjak ili voćnjak ali i probati proizvode domaće proizvodnje – kazao je načelnik Mario Klapša te najavio kako su iduće godine u planu izlagači iz susjednih država te internacionalizacija sajma.

Općina Maruševec zahvaljuje sudionicima sajma na dolasku, kao i predstavnicima Srednje škole Arboretum Opeka iz Vinice na individualnim savjetima posjetiteljima sajma o uzgoju sadnica te prezentaciji različitih vrsta ukrasnog drveća, grmlja i cvijeća.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinu za vikend djelomično sunčano uz umjereni vjetar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U noći s petka na subotu padala je kiša i Varaždinci su se u subotu, 24. veljače probudili sa 7 Celzijusa.

Tijekom subote očekuje nas djelomično sunčano vrijeme uz dnevni maksimalac od 13 Celzijusa. Puhati će slab do umjereni južni i jugozapadni vjetar.

U nedjelju, slično vrijeme uz stupanj toplije – 14 Celzijusa. Također, nas očekuje južni i jugozapadni vjetar.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje