U ponedjeljak, 9. prosinca, s početkom u 18 sati u Izložbenom prostoru zgrade Scheier u Čakovcu bit će otvorena novomedijska i eksperimentalna izložba pod nazivom „#pivilion_dot_net“ neprofitne umjetničke organizacije „Format C“ koja će publiku upoznati s umjetnošću s mračne strane interneta.

Otvorenje će u 18:30 popratiti i javni razgovor o programu „#pivilion_dot_net“ pod nazivom „Novi mediji i eksperiment u umjetnosti“. Predstavnici organizacije „Format C“, Dina Karadžić i Vedran Gligo te autori izloženih radova će s moderatoricom, predstavnicom Platforme za Društveni centar Čakovec, Valentinom Nedeljko obuhvatiti teme kao što su hipermedijski umjetnički rad, novomedijsko istraživanje, eksperimentalno suradničko stvaralaštvo, ali i besplatne nadolazeće radionice u okviru programa.

Inače, „#pivilion_dot_net“ je decentralizirana internetska izložba hrvatske digitalne umjetnosti koja će krajem 2019. biti prikazana na najvećem umjetničkom bijenalu digitalne umjetnosti „The Wrong – New Digital Art Biennale“. „Format C“ je zagrebačka neprofitna umjetnička organizacija s djelatnošću u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva.

Komentari

Komentara