Povežite se s nama

Međimurje

U Prelogu potpisan Ugovor o nastavku projekta „Za obitelj“: produljuje se radno vrijeme dječjih vrtića

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Za obitelj II“, vrijedan gotovo 6 milijuna kuna. Uz Grad Prelog, ovaj su Ugovor potpisali i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Riječ je o stopostotnom financiranju, gdje je uz Grad Prelog u projekt uključeno i pet partnera dječjih vrtića s područja Međimurske županije, i to: Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Dječji vrtić „Vesela loptica“ Prelog, Dječji vrtić „Kockavica“ Sveta Marija, Dječji vrtić „Žibeki“ Čakovec i Dječji vrtić Klinčec“ Donja Dubrava.

U okviru ovog programa financiraju se projekti koji će doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, i to unapređenjem usluga putem produljenja radnog vremena dječjih vrtića.

U planu je i zapošljavanje 21 odgojitelja, 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unapređenja što kvalitetnije usluge provodit će zaposleni mobilni stručni tim koji čine logoped, pedagog i psiholog te će biti zaposlen jedan kineziolog i jedan odgojitelj za rano učenje engleskog jezika.

Svi navedeni će za potrebe provedbe projekta biti zaposleni na 50 posto radnog vremena.

Značajan naglasak je stavljen i na jačanje kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika i kuharica, pa će se tijekom provedbe projekta odraditi niz edukacija u kojima je planirano sudjelovanje 50 stručnjaka u osposobljavanju te 35 stručnjaka osposobljenih u području socijalnih usluga.

U okviru projekta nabavit će se i potrebna oprema u cilju povećanja kvalitete pruženih usluga.

Projektom je planirano uključivanje 195 djece koja će koristiti uslugu produljenja radnog vremena dječjeg vrtića, za koju će biti osigurana i prehrana za vrijeme korištenja usluge.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje