Povežite se s nama

Zabava & Stil

U Remetincu već tradicionalni turnir u beli

Objavljeno:

- dana

U društvenom domu u Remetincu u nedjelju 17. veljače sa početkom u 14 sati održava se već tradicionalni turnir u beli u organizaciji ŠD Remetinec.

Prilika je to svim majstorima kartašima i onima koji se takvima osjećaju da pokažu svoje znanje i iskušaju sreću u uvijek odličnoj atmosferi u Remetincu. Pritom mogu osvojiti i primaljive nagrade jer cjelokupni iznos od kotizacija (100 kuna po paru) ulazi u nagradni fond.

Nakon prvog kruga moguć je ulazak i u repesaž za parove s manje sreće, a za sve sudionike organizator je osigurao i prigodnu zakusku.

Zabava & Stil

Čakovečko ljeto uz Histrione, Pipse, Silente, Noćni cener…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 11. lipnja, održano je predstavljanje manifestacije “Čakovečko ljeto” koje će se ove godine održati od četvrtka, 20. lipnja, do subote, 20. srpnja.

Tim povodom najavljen je bogati program koji će u Čakovcu okupiti velik broj sugrađana, Međimuraca i gostiju.

Čakovečko ljeto manifestacija je koja je započela neformalno još 80-ih godina, te je postao događaj kojim u Čakovcu obilježavamo završetak radnog dijela godine i početak ljetnog opuštanja.

Program su u Centru za kulturu predstavili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, Petra Furdi Šafarić, zamjenica ravnateljice Centra za kulturu Čakovec, Tamara Korunek Lesar, voditeljica glazbene djelatnosti Centra za kulturu, Krešo Biškup organizator utrke Noćni cener i Lana Androić Šarić, voditeljica marketinga Centra za kulturu Čakovec.

Koncerti

Punih mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a ovogodišnje „Čakovečko ljeto“ otvara Glumačka družina „HISTRION“ iz Zagreba predstavom „Krčamarica purgerica“. Program se tijekom mjesec dana nastavlja plesnim performansom studija „Korak“, igrama za djecu, kazališnom predstavom za djecu u izvedbi Kazališne družine Pinklec i Kazališta Oberon Koprivnica, izložbama, koncertima na vanjskoj pozornici Centra za kulturu na Trgu Republike grupa Pips, Chips & Videoclips i Silente te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih. Tu je sad već i tradicionalna atletska utrka „Čakovečki noćni cener“, kao i završna produkcija ŠAF-ovih filmova.

– Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje. U Čakovec su zadnjih dana lipnja i prvih dana srpnja uvijek dolazili posjetitelji izvana, što je dokaz da i grad i Čakovečko ljeto imaju važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske – naglasila je čakovečka gradonačelnica Cividini.

– Zaista svi imamo odličan razlog ostati u Čakovcu ovog prvog ljetnog mjeseca u godini, očekuje nas pregršt odličnih nastupa, a za one neodlučne, još jedan argument – sva događanja su besplatna. Vidimo se u Čakovcu! – zaključila je Cividini.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

“Antunovo v Marofu”: od bogate enogastronomske ponude do predstava, plesa i odličnih koncerata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako Novi Marof povodom Dana grada ima organizirana brojna događanja tijekom cijelog mjeseca lipnja, proteklog je vikenda centar grada postao prava pozornica na otvorenom za brojne kulturne, zabavne i sportske programe. 

„Antunovo v Marofu” ponudilo je brojna druženja i degustacije u organizaciji novomarofskih udruga koje su osigurale odličnu enogastronomsku ponudu za sve posjetitelje, plesne skupine su oživjele novu lokaciju – Malu Zagorsku, gdje su se u opuštenoj atmosferi održali brojni sadržaji za djecu – od predstava i uličnog programa do društvenih igara, a u pauzama je glazbenu kulisu održavao DJ. Smotra folklora ponudila je pogled na očuvanje tradicije i također oživjela ulice grada, a nisu izostali ni brojni glazbeni programi.

U petak je tako Novomarofčane i njihove goste dobro zabavila jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene Nina Badrić, dok su u subotu na glavnu pozornicu stupili Alen Đuras, Bruna Oberan i Josip Palameta, predvođeni Filipom Vincekom i odličnim bendom. Svi ovi mladi glazbenici izašli su iz brojnih glazbenih projekata poput A strane, The Voicea, Zvijezde pjevaju i Volim Hrvatsku te nastupaju u vrhunskim glazbenim kombinacijama, a sada su i u Novom Marofu napravili tulum i izvedbu za pamćenje s najpoznatijim pop i rock klasicima.

Nedjelja je bila rezervirana za Begine, dok su Fiškali i Dečki z bregov bili zaduženi za zabavu na pozornici Kulturnog centra „Ivan Rabuzin”. U Staroj školi održao se i Techno party, DJ-evi su upotpunjavali prostor prije i poslije glavnih koncerata.

Program „Antunova v Marofu” odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca. Zadovoljstvo dosadašnjim sadržajima istaknula je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić.

– Iznimno smo sretni što nas je vrijeme poslužilo te su se svi programi mogli nesmetano održati. Posjećenost je i ove godine bila iznimno dobra, program je zaista ponudio za svakoga ponešto, pa je centar grada tijekom cijeloga vikenda bio vrlo živopisan i ispunjen odličnom atmosferom, na što smo vrlo ponosni – rekla je Horvatić.

Zahvalila je ujedno posjetiteljima koji su posjetili brojne programe i učinili grad veselim i šarenim.

– Hvala i svim suorganizatorima događanja bez kojih ova manifestacija ne bi imala smisla. Turistička zajednica Grada Novog Marofa još se jednom zahvaljuje svima na potpori i dolasku te pozivamo sve da se odazovu i programima koji slijede – poručila je Renata Horvatić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje