Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu i nedjelju svi putevi vode u Maruševec na Čiselsku nedelu

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec vas pozivaju na manifestaciju Čiselska nedela v Maruševcu, koja će se održati na prostoru ispred zgrade Općine dolazećeg vikenda u Maruševcu.

Održat će se Kotlovijada u subotu, 5. listopada, s početkom u 13 sati, koju će voditi televizijski i radijski voditelj Davor Dretar Drele.

Nakon Kotlovijade, u glazbenom programu u šatoru ispred zgrade Općine od 19 sati nastupat će Tamburaški sastav LAJK i popularne Učiteljice.

Svečano otvorenje 8. Sajma u Maruševcu održati u nedjelju, 6. listopada, u 10 sati. Svečanom otvorenju prethodit će budnica Kuburaške udruge Maruševec u 8 sati, dok će u 11 sati u Župnoj crkvi Svetoga Jurja u Maruševcu bit će održana sveta misa za sve kuburaše.

Zajednički nastup kuburaških udruga predviđen je u 12 i 15 sati, dok će 15 minuta kasnije nastupiti članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš.

U sklopu obilježavanja blagdana Čiselska nedela u Maruševcu, u 13 sati započet će kuburaško natjecanje.

Privremena regulacija prometa u Maruševcu

Za vrijeme trajanja manifestacije „Čiselska nedela v Maruševcu“ na snazi će biti privremena regulacija prometa.
Zatvoren za sav promet bit će dio ceste NC-1-032 u Maruševcu, od crkve Svetog Jurja do kućnog broja 23, od petka, 4. listopada do ponedjeljka, 7. listopada ove godine.
Promet će se za vrijeme privremenog zatvaranja navedenog dijela ceste odvijati obilaznim pravcima, uz regulaciju prometa odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje