Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu u Elephantu zanimljivo druženje: Gibaonica, sajam gramofonskih ploča i plesna večer uz Fankotoner

Objavljeno:

- dana

Gibaonica, kozmičko-sonično druženje uz gramofonske ploče održat će se u varaždinskom caffe baru Elephant u subotu 26. svibnja.

Nakon prošlogodišnjeg velikog interesa, ogromnog odaziva te pozitivnih dojmova publike, Fankotoner i udruga Trash nisu dvojili oko organizacije drugog izdanja ovog minijaturnog festivala dobre glazbe i veselog druženja.
Već od 9 sati ujutro, u dvorištu Elephanta na adresi Graberje 2 počet će sajam gramofonskih ploča  na kojem će svoje kolekcije predstaviti glazbofili sjeverozapadne Hrvatske. Uz kavu na terasi u ugodnoj hladovini i uz dobru glazbu u pozadini, možete pregledati te bogate zbirke vinila, kupiti dugo traženi dragulj, obnoviti ljubav prema zaboravljenom zvuku s ploča i upustiti se u razgovore o glazbi, cijenjenim autorima, najboljim produkcijama i aranžmanima.
Nakon cjelodnevnog druženja, u 21 sat počet će revijalna disco soul groove funk večer Fankotoner, sad već u svom 21. izdanju. Varaždinski DJ-i i zvuci s njihovih vinila zasigurno će razgibati čak i one najtvrdokornije mrgude iz kuta prostorije.
Ulaz se ne naplaćuje, a više informacija o događaju možete naći na Facebook stranici Fankotoner.

 

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje