U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u četvrtak, 5. prosinca gostuje balet Sergeja Prokofjeva „Peća i vuk“ produkcije SNG Maribor.

Riječ je o poučnoj glazbenoj bajci o dječjoj hrabrosti, znatiželji i empatiji namijenjenoj malim, ali i velikim obožavateljima baleta.

Nastupaju: Gorazd Žilavec (Pripovjedač, Djed), Srečko Korošec (Peća), Tetiana Svetlična (Vuk), Ema Perič (Ptica), Neja Hrastar (Patka), Lara Maher (Mačka), Vadim Kurgajev i Vasilij Kuzkin (Lovac) te Puhački kvintet: Alenka Goršič Ernst (flauta), Tomas Žganec (oboa), Domen Marn (klarinet), Anzhelika Chernykh (fagot) i Borut Pahič (rog).

– Glazbena bajka „Peća i vuk“ koju je Prokofjev napisao za pripovjedača i simfonijski orkestar, izvedena u obradi za puhački kvintet talijanskoga skladatelja Fabrizia Fontanota, je etičko-odgojna priča o djetinjstvu, slobodi, empatiji i hrabrosti. Nadobudni dječak Peća se dosađuje kod kuće, zato se, unatoč djedovom upozorenju, otpravi na pustolovinu u prirodu. Na putu do šume upoznaje različite životinje – ptice, patku, mačku, čak i vuka. Budući da se ostale životinje boje vuka, Peća im odluči pomoći, a pri tom na kušnju stavi vlastitu snalažljivost i hrabrost… – stoji u opisu predstave koja počinje u 18 sati i traje 30 minuta.

Komentari

Komentara