Povežite se s nama

Crna kronika

U Varaždinskim Toplicama stradale dvije vozačice, u Beletincu mopedist

Objavljeno:

- dana

TROJE OZLIJEĐENIH U PROMETNIM NESREĆAMA

U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 10.20 sati dogodila u Varaždinskim Toplicama, ozlijeđene su dvije vozačice.

– Žena starosti 50 godina, upravljajući osobnim vozilom, započela je uključivanje u promet s parkirališta na prilaznu cestu koja spaja županijsku cestu i glavni ulaz u hotel. U tom je trenutku iz smjera glavnog ulaza u hotel po prilaznoj cesti naišlo osobno vozilo kojim je upravljala 45-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara osobnog vozila 50-godišnjakinje u desnu bočnu stranu drugog vozila, pri čemu su ozlijeđene obje vozačice – izvjestili su iz PU varaždinske.

Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje je jučer zbrinut i 67-godišnji mopedist, koji je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se jučer oko 14.45 sati dogodila u Ulici Stjepana Radića u Beletincu.

Muškarac se vozio mopedom bez vozačke iz Podevčeva prema Žigrovcu.

– Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, vozilom je sletio na travnjak, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede zasad nisu okvalificirane.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Na prijevaru od dvojice posudio skoro četiri milijuna kuna koje je potrošio na klađenje i kupovinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak s područja Općine Sv. Juraj na Bregu počinio kaznena djela prijevare i davanja lažnog iskaza.

Naime, sumnja se kako je kroz duže razdoblje u više navrata lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem oštećenih (33-godišnjaka i 44-godišnjaka) u zabludu od njih pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna. Pozajmljeni novac osumnjičeni je potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionica.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni tijekom rujna 2021. godine na referadi za izdavanje osobnih iskaznica Policijske uprave međimurske, dao lažnu izjavu kako je izgubio osobnu iskaznicu da bi se potom u srpnju ove godine, tom „izgubljenom“ osobnom iskaznicom, prijavio u jednom pansionu na području Varaždina.

Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Crna kronika

U kanalu Hidroelektrane Varaždina pronađeno beživotno tijelo Dejana Plantaka iz Sračinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Potraga za Dejanom Plantakom (28) iz Sračinca tragično je završila. U četvrtak, 6 listopada u kanalu Hidroelektrane Varaždin pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

On je nestao u ponedjeljak, 26. rujna, a samo tri dana kasnije u kanalu Hidroelektrane Varaždin pronađeno je njegovo osobno vozilo.

Policija i HGSS nastavili su za njim tragati i u četvrtak su završili su potragom.

Njegovo tijelo pronađeno je na rešetki ulazne građevine strojarnice hidroelektrane Varaždin.

Na mjesto događaja je izašao mrtvozornik koji pregledom nije uočio tragove i ozljede koji bi ukazivali na postojanje kaznenog djela. Po nalogu županijskog državnog odvjetništva mrtvo tijelo je prevezeno na Patologiju Opće bolnice Varaždin gdje izvedena obdukcija.

Njom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje