– U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nemamo potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dapače, mogu izvijestiti o tome da imamo potvrđenu prvu izliječenu osobu pa je zadnje točno stanje da smo u Varaždinskoj županiji dosad imali 14 potvrđenih zaraženih osoba, od kojih je jedna izliječena i otpuštena kući, a 13 ih je još zaraženo i nalazi se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin – rekao je načelnik stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

S obzirom na objave nekih portala koji objavljuju druge podatke, iz Županije napominju da su jedine mjerodavne i službene informacije one koje objavljuje Stožer civilne zaštite Varaždinske županije svakog dana, a te iste informacije se prosljeđuju u nacionalne stožere.

– Pod mjerom samoizolacije imamo i dalje više od 900 osoba, pri čemu treba naglasiti da se kod 82 osobe radi o kontaktima zaraženih, dok se kod ostalih osoba radi o preventivno izdanim rješenjima jer su se vratili iz zemalja koje imaju status opasnog područja. PU varaždinska javlja da je u protekla 24 sata proaktivno provjerila 353 osobe drže li se mjera samoizolacije, a nepridržavanje je potvrđeno za njih osam. Time je ukupni broj kršenja porastao na 32 – ističe Vugrin i dodaje:

– Vezano za izdavanje propusnica, koje je otvorilo mnogo pitanja kod građana naše Županije, napominjem da je Županijski stožer danas donio odluku o izdavanju propusnica, koje pobliže objašnjavaju način izdavanja i vođenja evidencije te se time i policiji pojednostavljuje mogućnost provjere opravdanog napuštanja mjesta prebivališta. Odluka je proslijeđena svim lokalnim stožerima civilne zaštite koji su je dužni objaviti na svojim službenim stranicama, a proslijeđena je i predstavnicima medija – rekao je dožupan.

– Želim i ovim putem obavijestiti javnost da sve odluke koje donosi Stožer civilne zaštite RH, koje su dužni preuzeti i provoditi županijski i lokalni stožeri civilne zaštite imaju jedan OSNOVNI CILJ, a to je zaustaviti širenje epidemije na našem području i time izbjeći scenarije kakvi se nažalost događaju u zemljama u neposrednom okruženju. Od svih građana tražimo da se pridržavaju svih dosad komuniciranih mjera uputa i preporuka, a zbog dobrobiti i zdravlja svih nas – zaključio je načelnik Vugrin.

Komentari

Komentara