Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu vatrogasci i susjed pomogli starcu u zaključanom stanu koji je ispao iz kolica

Objavljeno:

- dana

Varaždinski profesionalni vatrogasci još su jednom pomogli našem starijem građaninu.

U ponedjeljak, 1. veljače, u 13:56 čovjek je osobno došao u JVP Grada Varaždina dojaviti da je potrebna pomoć vatrogasaca pri otvaranju stana u Koprivničkoj ulici u Varaždinu. Informirao je vatrogasce da je u stanu nemoćan starac koji ne može sam otvoriti vrata.

– Izašli smo na intervenciju autoljestvom te ušli preko balkona na prvom katu u stan. Pri ulasku nije počinjena nikakva šteta jer su vrata bila nezaključana i postojala je mogućnost otvaranja s vanjske strane. Po ulasku smo na podu zatekli osobu s invaliditetom koja je ispala iz invalidskih kolica i nemoćno je ležala na podu. Osoba je bila starije životne dobi, no mogao je svjesno s nama razgovarati te je rekao kako nema potrebe za liječničkom pomoći. Naveo je kako je ispao iz kolica u 3 sata u noći te je dozivao susjeda koji je tada došao do nas u JVP tražiti pomoć. Osobu smo vratili u invalidska kolica te otvorili vrata stana iznutra i napustili mjesto intervencije budući da je pristigla policija koji su nam prenijeli ako će postojati potreba za liječničkom pomoći da će istu pozvati – objavio je JVP Varaždin na svojoj interntskoj stranici.

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati