Povežite se s nama

Život i društvo

U Vinici održan 19. po redu Memorijalni košarkaški turnir “Mladen Kasun”

Objavljeno:

- dana

Košarka

U Vinici je u nedjelju održan 19. Memorijalni košarkaški turnir „Mladen Kasun“.

Prije početka športskog dijela, predstavnici Košarkaškog kluba Vinica predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac i zamjenica Mirjana Jambriško su u prisutnosti majke Anice i ostalih članova obitelji položili cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen-obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu. Pripadnik specijalne postrojbe Roda je svoj život položio na oltar domovine 9. studenoga 1991. godine u Karadžićevu.

Na turniru su se, uz domaću, okupile još tri gostujuće ekipe: KK Grafičar iz Ludbrega, KK Petrijanec i KK Lepoglava. Najspremnija i najjača bila je ekipa iz Ludbrega, koja će vrlo vjerojatno ući i u 1. košarkašku ligu. Drugo je mjesto osvojila ekipa iz Lepoglave, treće je mjesto pripalo ekipi KK Petrijanec, a domaćini su ovog puta zauzeli četvrto mjesto. Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima, pehare je uručio načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Hrvatski Caritas naručuje dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Caritas (na čijem je čelu mons. Bože Radoš) će idućih dana naručiti dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno razornim potresom na Banovini, izjavio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, prenosi Informativna katolička agencija (IKA).

<<Hrvatski Caritas daruje 100 stambenih modula žrtvama potresa, a radit će se u Međimurju<<

Riječ je o ukupno 200 stambenih jedinica kojima će Hrvatski Caritas pružiti konkretnu pomoć stanovništvu.

Stambeni moduli koje je naručio Hrvatski Caritas su potpuno opremljeni potrebnim za svakodnevni život i dosad ih je postavljeno oko 20.

– Nastoji se osigurati ritam postavljanja šest stambenih modula dnevno, no bilo je i određenih poteškoća jer često i sam teren diktira vrijeme montiranja i isporuke. Prema svjedočenju mons. Svaline, teren je specifičan, zahtjevan, veliki su nagibi, uski putevi i treba pronaći prikladno mjesto za postavljanje stambenog modula – navode iz IKA-a.

Nastavite čitati

Život i društvo

Škola na Trećem: u prosincu snimljeno 72 sata programa, počelo i snimanje za novo polugodište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno s učiteljima koji su uključeni u rad Škole na Trećem, u prosincu 2020. godine snimili su ukupno 4320 minuta, odnosno 72 sata programa Škole na Trećem za nastavne predmete Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Sat razrednika.

Napisano je 213 scenarija za izvođenje nastave i, među ostalim, izrađeno je 159 digitalnih nastavnih materijala. Lektorirano je također 595 kartica scenarija i 49 PowerPoint-prezentacija s digitalnim obrazovnim sadržajima.

Objavila je to Agencija za odgoj i obrazovanje, iz koje izvješćuju da je snimanje novih materijala Škole na Trećem (za drugo polugodište) započelo 18. siječnja.

Članovi razrednih timova koji sudjeluju u osmišljavanju sadržaja, izradi scenarija, digitalnih materijala recenzijama su učitelji iz cijele Hrvatske koje koordiniraju savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati