Povežite se s nama

Moda i ljepota

Učinkoviti recepti naših baka

Objavljeno:

- dana

Frizerski salon

Sigurno ste već puno puta čuli od starijih generacija da kažu: u mojoj mladosti nije bilo toliko bolesti kao danas! To ima vrlo logično objašnjenje. Od davnina su naši stari koristili prirodna bogatstva u svrhu liječenja, a nama je danas najlakše popiti tabletu za sve. 

Evo nekoliko savjeta iz stare enciklopedije prirodnih lijekova za najčešće bolesti kose. Tako su protiv ispadanja kose koristili 3 žlice ružmarina, 3 žlice lista koprive i 3 žlica cvijeta kamilice. Sve je potrebno sitno nasjeckati i potopiti u jednu litru kipuće vode te ostaviti dva sata. Tom smjesom masirajte korijen i samu kosu svaki drugi dan, a tek poslije trećeg masiranja operite kosu blagim šamponom. Sve to potrebno je ponavljati 30 dana!

Stari lijek protiv perutanja je 6 žlica ružmarina, 6 žlica vrbine kore, što je potrebno sitno nasjeckati i također potopiti u jednu litru kipuće vode i ostaviti da odstoji dva sata. Tom smjesom potrebno je masirati korijen kose dva puta tjedno.

Naši stari imali su lijek i za favus (kosojed), gljivično oboljenje koje napada kožu glave, uslijed kojeg se pojavljuju dijelovi bez kose u obliku žutih pločica koje su malo udubljene u sredini. Ispod pločica koža je crvenkasta. Ove žute pločice su skupina gljivica koje guše korijen kose, a bolest može trajati godinama. Uzmite pet žlica cvijeta lista medunike, 2 žlice bršljanovog lista i 2 žlice vrbine kore. Sitno sjeckane sastojke potrebno je lagano kuhati u jednoj litri mlijeka dok se ne stvori kaša. Kada se ohladi, tako pripremljenom smjesom trebaju se mazati oboljeli dijelovi po deset minuta ujutro i uvečer i to ponavljati deset dana. 

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje