Povežite se s nama

Crna kronika

Udario starca i držao ga na tlu, dok su ostala dvojica tražili novac po stanu u Zagrebačkoj

Objavljeno:

- dana

Razbojništvo

U Zagrebačkoj ulici u Varaždinu jučer, 3. srpnja oko 9.40 sati nepoznati su muškarci počinili razbojništvo nad 84-godišnjakom.

Oni su starcu pozvonili na vrata stana, on im je otvorio vrata stana, a jedan od njih ga je udario po licu, uslijed čega je pao na tlo. Pritom ga je jedan pritiskao rukama o tlo, onemogućavajući ga da se digne, dok su druga dvojica počinitelja za to vrijeme ušla u stan i počela vaditi stvari iz ormara, tražeći novac i druge vrijednosti.

Nakon toga su se sva trojica trčeći udaljila iz stana, pri čemu nisu ništa otuđili. Oštećeni je 84-godišnjak prilikom napada zadobio hematome po uhu, te mu je pružena medicinska pomoć. Policija traga za počiniteljima.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje