Povežite se s nama

Kultura

Udruga “Mlada pera” želi vam sve najbolje u 2021.!

Objavljeno:

- dana

Iz iznimno aktivne Udruge “Mlada pera” šalju novogodišnju čestitku!

– Rekla je jedna osoba da neće zaželjeti sretnu Novu godinu, nego sretno u novoj godini! Javila su nam se djeca, roditelji i nastavnici koji su rekli da im rad naše Udruge, mogućnost literarnog izražavanja koje se javno objavljuje na portalu Top generacija i sudjelovanje na našim literarnim natječajima pomaže u prevladavanju stresa i daje motivaciju za pozitivno gledanje u sutra! Mi smo uvijek uz djecu, djeca su s nama!

Ambasador Udruge “Mlada pera” Goran Radiković napravio je zaista prikladnu ilustraciju koja govori sve. Uz pjesmu – čestitku mlade ambasadorice Gite Radiković, sretno vam u 2021. godini! – pišu iz Udruge. U prilogu pročitajte spomenutu pjesmu. Sve najbolje u novoj godini i od redakcije Regionalnoga tjednika!

Nova godina

Prekrasno, lijepo i ružno,
veselo, sretno i tužno.
U godini ovoj svašta je bilo,
puno se događaja zbilo.

O godini novoj mnogo je graje,
iako bi neki da ova još malo traje.
Neki se joj baš raduju i vesele,
i svi si puno sreće u njoj žele.

Svi bi zdravlje i sigurnost htjeli,
a tako lijepe želje svatko svima dijeli.
Još više od toga želim vam ja,
i nek vam je sretna nova godina ta!

Gita Radiković, Šenkovec

Kultura

Izložba Brigite Vitez u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 1. ožujka, u 19 sati u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Mafofu bit će otvorena izložba slika kneginečke autorice i predsjednice LU “Kula” Kneginec Brigite Vitez pod nazivom “Gdje se zemlja spaja s dušom”.

Program će glazbom obogatiti prof. Krunoslav Lajtman, saksofon, i ŽVS Zipka Novi Marof.

Izložba će se moći razgledati do 17. ožujka.

Nastavite čitati

Kultura

Prstecovi anđeli pozivaju na druženja i kreativne radionice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski Muzej anđela u Kranjčevićevoj ulici uvijek je u predblagdansko vrijeme mjesto radosti, mira i posebnoga ugođaja. Rajski vrt i unutrašnjost muzeja za to pružaju brojne mogućnosti, a uoči ovogodišnjega Uskrsa posebno za djecu i najmlađe.

U prostoru Muzeja anđela uz novi postav radova slikara Željka Prsteca iz ciklusa „Grad u kojem spavaju anđeli“ bit će postavljena i izložba naziva „Pisanice“ raznih autora, koja će se moći razgledati do početka mjeseca travnja.

Kako proljeće predstavlja novo buđenje, tako će s dolaskom proljeća krenuti neke nove avanture i nova upoznavanja. Tijekom ožujka djeca će se na likovno kreativnim radionicama upoznati s radom tri svjetski poznata umjetnika Pablom Picassom, Vincentom van Goghom i Salvadorom Dalijem, te će njihove slike djeci biti inspiracija za likovno izražavanje.

Subotnja jutra i dalje će biti rezerviranja za kreativna druženja i razne potrage kroz šetnje gradom inspirirane skrivenim Prstecovim anđelima, pa će tako mališani u dane vikenda pod geslom „Potraži svojeg anđela” sudjelovati u dizajniranju vlastite šalice i majice, te u potrazi za uskršnjim zecom i pisanicama. Večernja će, pak, druženja u Muzeju anđela uz likovno kreativne radionice i čašicu „Ajngelekovog napitka“©, predstaviti tematske radionice u raznim tehnikama i na različitim medijima, uz posebnu pozornost ka kreativno provedenom vremenu, fini napitak i slatku platu. Tako će svakoga petka u ožujku Muzej anđela ponuditi različite kreativne teme – radionicu akril na platnu „Ovo sam ja“, potom izradu biljnoga terarija na temu Uskrsa, radionicu „Modeliraj glinom osvježi se vinom” uz oslikavanje keramičkih pisanica, te oslikavanje platnenih torba.

Muzej anđela i ove je godine pozvao varaždinske vrtiće da se izradom kreativnih i veselih pisanica pridruže projektu i izložbi “Uskrs u Rajskom vrtu Muzeja anđela”, čije će ukrašavanje biti upriličeno u utorak 19. ožujka prijepodne, a Vrt će ove godine krasiti oko 2.500 pisanica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje