Povežite se s nama

Međimurje

Udžbenik “3D modeliranje u primjerima 1” Sveučilišta Sjever

Objavljeno:

- dana

Predstavljanje

U suorganizaciji Sveučilišta Sjever u Zagrebu je 27. i 28. ožujka održan međunarodni znanstveni skup “Tiskarstvo & dizajn 2015.“.

Riječ je o skupu koji zajednički organizira više od deset različitih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Brojni znanstvenici

Skup je okupio značajni broj znanstvenika koji svoje područje interesa vežu uz inovacije u grafičkoj industriji, multimediji i dizajnu u E-obrazovanju, menadžmentu u tiskarstvu, izdavaštvu i dizajnu, zaštiti dokumenata, vrijednosnica i knjiga,…
Tijekom dva dana prikazana su brojna dostignuća, rezultati novih znanstvenih spoznaja te provedene rasprave o novim tehnologijama koja se bave pitanjima iz područja grafičke, multimedijske i drugih povezanih grana.

U okviru skupa je održana promocija sveučilišnog udžbenika u izdanju Sveučilišta Sjever, “3D modeliranje u primjerima 1.”, na kojem su autori doc. dr. sc. Damir Vusić, doc. dr. sc. Zvonimir Sabati te pred. Andrija Bernik, dipl. inf. Udžbenik je prvenstveno namijenjen studentima Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišta Sjever.
Pored toga predstavlja vrijednu stručnu literaturu za sve koji proučavaju područje računalnog 3D modeliranja i animiranja kroz teoriju i praksu s obzirom na nedostatak iste na hrvatskom jeziku.

U radu skupa je sudjelovao veći broj nastavnika Sveučilišta Sjever s Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu te Odjela za medijski dizajn.
Dio njih javno je prezentirao svoje radove.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje