Povežite se s nama

Međimurje

Udžbenik “3D modeliranje u primjerima 1” Sveučilišta Sjever

Objavljeno:

- dana

Predstavljanje

U suorganizaciji Sveučilišta Sjever u Zagrebu je 27. i 28. ožujka održan međunarodni znanstveni skup “Tiskarstvo & dizajn 2015.“.

Riječ je o skupu koji zajednički organizira više od deset različitih ustanova iz Hrvatske i svijeta.

Brojni znanstvenici

Skup je okupio značajni broj znanstvenika koji svoje područje interesa vežu uz inovacije u grafičkoj industriji, multimediji i dizajnu u E-obrazovanju, menadžmentu u tiskarstvu, izdavaštvu i dizajnu, zaštiti dokumenata, vrijednosnica i knjiga,…
Tijekom dva dana prikazana su brojna dostignuća, rezultati novih znanstvenih spoznaja te provedene rasprave o novim tehnologijama koja se bave pitanjima iz područja grafičke, multimedijske i drugih povezanih grana.

U okviru skupa je održana promocija sveučilišnog udžbenika u izdanju Sveučilišta Sjever, “3D modeliranje u primjerima 1.”, na kojem su autori doc. dr. sc. Damir Vusić, doc. dr. sc. Zvonimir Sabati te pred. Andrija Bernik, dipl. inf. Udžbenik je prvenstveno namijenjen studentima Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišta Sjever.
Pored toga predstavlja vrijednu stručnu literaturu za sve koji proučavaju područje računalnog 3D modeliranja i animiranja kroz teoriju i praksu s obzirom na nedostatak iste na hrvatskom jeziku.

U radu skupa je sudjelovao veći broj nastavnika Sveučilišta Sjever s Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu te Odjela za medijski dizajn.
Dio njih javno je prezentirao svoje radove.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje