Povežite se s nama

Međimurje

Ukradeni Golf spaljen, a Fordom skrivio nesreću

Objavljeno:

- dana

Krađe automobila kao iz filma

Čak dva osobna automobila ukradena su u subotu, 12. kolovoza, u Međimurskoj županiji. Na parkiralištu kod nogometnog igrališta u Dunajskoj ulici u Svetome Martinu na Muri u poslijepodnevnim satima ukraden je VW Golf čakovečkih registracija u vlasništvu 50-ogodišnjaka.

– Pomoću originalnih ključeva, koje je pronašao ostavljene u otključanom vozilu, počinitelj je upalio automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru – naveli su iz Policijske uprave međimurske.

Ukradeni Golf pronađen je u polju nedaleko Ulice bana Josipa Jelačića u Čakovcu dan poslije, u nedjelju oko 9 sati, i to prema dojavi građana.

– Automobil je zapaljen, a u požaru su izgorjeli svi gorivi dijelovi. Šteta se procjenjuje  na više tisuća kuna. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićen je 23-ogodišnjak s područja Grada Čakovca te je priveden na kriminalističko istraživanje – izvijestili su iz policije.
Srušio ogradu

Još dramatičniji bio je ishod druge krađe, koja se dogodila u subotu poslije 15 sati u Čakovcu. 

– Iz ograđenog i zaključanog dvorišta privatnog poduzeća u Trnavskoj ulici nepoznati počinitelj ukrao je Ford Escort čakovečkih registracija, vlasništvo 35-ogodišnjaka. Razbivši staklo na vratima automobila, ušao je u vozilo, koje je potom stavio u pogon spajanjem žica kontakt-brave. Da bi izašao iz ograđenog dvorišta, ukradenim automobilom je srušio metalnu ogradu, a nedugo zatim u Belici, u Ulici kralja Tomislava, skrivio prometnu nesreću. U desnom zavoju je zbog neprilagođene brzine izletio izvan kolnika na obližnje parkiralište, gdje je udario u plinsku redukcijsku stanicu, a potom pobjegao s mjesta događaja – priopćili su iz PU međimurske.

Sumnjaju da je počinitelj maloljetnik s područja Međimurske županije. 

– Protiv maloljetnog osumnjičenika dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, a ujedno će Prekršajnom sudu u Čakovcu protiv njega biti dostavljen optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – najavili su iz policije.

Krov oštetio 14 automobila

Čak 14 automobila oštećeno je u olujnome nevremenu koje je pogodilo Čakovec u četvrtak, 10. kolovoza, oko 20 sati. – Udar olujnog vjetra podigao je dio limenog krovišta stambene zgrade u Ulici Vladimira Nazora, koji je potom pao na parkiralište i oštetio 14 parkiranih automobila. Ujedno, dio drvene konstrukcije krovišta oštetio je crijepom pokrivena krovišta susjednih zgrada – izvijestili su iz PU međimurske.
Jak vjetar je krov odnio i s kuće u Novom Selu Rok, priopćili su pak iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.   – Zbog potrganih dalekovoda dio općina Selnica, Štrigova i Grada Murskog Središča ostali su bez električne energije. Bilo je desetak poziva vezanih uz srušeno drveće na prometnice diljem Međimurja – naveli su.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje