Povežite se s nama

Međimurje

Ukradeni Golf spaljen, a Fordom skrivio nesreću

Objavljeno:

- dana

Krađe automobila kao iz filma

Čak dva osobna automobila ukradena su u subotu, 12. kolovoza, u Međimurskoj županiji. Na parkiralištu kod nogometnog igrališta u Dunajskoj ulici u Svetome Martinu na Muri u poslijepodnevnim satima ukraden je VW Golf čakovečkih registracija u vlasništvu 50-ogodišnjaka.

– Pomoću originalnih ključeva, koje je pronašao ostavljene u otključanom vozilu, počinitelj je upalio automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru – naveli su iz Policijske uprave međimurske.

Ukradeni Golf pronađen je u polju nedaleko Ulice bana Josipa Jelačića u Čakovcu dan poslije, u nedjelju oko 9 sati, i to prema dojavi građana.

– Automobil je zapaljen, a u požaru su izgorjeli svi gorivi dijelovi. Šteta se procjenjuje  na više tisuća kuna. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićen je 23-ogodišnjak s područja Grada Čakovca te je priveden na kriminalističko istraživanje – izvijestili su iz policije.
Srušio ogradu

Još dramatičniji bio je ishod druge krađe, koja se dogodila u subotu poslije 15 sati u Čakovcu. 

– Iz ograđenog i zaključanog dvorišta privatnog poduzeća u Trnavskoj ulici nepoznati počinitelj ukrao je Ford Escort čakovečkih registracija, vlasništvo 35-ogodišnjaka. Razbivši staklo na vratima automobila, ušao je u vozilo, koje je potom stavio u pogon spajanjem žica kontakt-brave. Da bi izašao iz ograđenog dvorišta, ukradenim automobilom je srušio metalnu ogradu, a nedugo zatim u Belici, u Ulici kralja Tomislava, skrivio prometnu nesreću. U desnom zavoju je zbog neprilagođene brzine izletio izvan kolnika na obližnje parkiralište, gdje je udario u plinsku redukcijsku stanicu, a potom pobjegao s mjesta događaja – priopćili su iz PU međimurske.

Sumnjaju da je počinitelj maloljetnik s područja Međimurske županije. 

– Protiv maloljetnog osumnjičenika dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, a ujedno će Prekršajnom sudu u Čakovcu protiv njega biti dostavljen optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – najavili su iz policije.

Krov oštetio 14 automobila

Čak 14 automobila oštećeno je u olujnome nevremenu koje je pogodilo Čakovec u četvrtak, 10. kolovoza, oko 20 sati. – Udar olujnog vjetra podigao je dio limenog krovišta stambene zgrade u Ulici Vladimira Nazora, koji je potom pao na parkiralište i oštetio 14 parkiranih automobila. Ujedno, dio drvene konstrukcije krovišta oštetio je crijepom pokrivena krovišta susjednih zgrada – izvijestili su iz PU međimurske.
Jak vjetar je krov odnio i s kuće u Novom Selu Rok, priopćili su pak iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.   – Zbog potrganih dalekovoda dio općina Selnica, Štrigova i Grada Murskog Središča ostali su bez električne energije. Bilo je desetak poziva vezanih uz srušeno drveće na prometnice diljem Međimurja – naveli su.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje