Povežite se s nama

Međimurje

Ukupni pobjednici III. OŠ Čakovec i Gimnazija Josipa Slavenskog

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Posebno pogodni uvjeti za boravak u prirodi i natjecanja privukli su na ovogodišnji Proljetni kros brojne natjecatelje i gledatelje.

Proljetni kros se tradicionalno održava u organizaciji Atletskoga kluba Međimurje u čakovečkom parku. Ove godine sudjelovalo je više od 1.050 natjecatelja.

Rekordi

Najviše mladih trkača iz osnovnih škola došlo je iz III. OŠ Čakovec (142), I. OŠ Čakovec (125) i II. OŠ Čakovec (51) od ukupno 28 škola te 614 trkača i trkačica.
Od srednjoškolaca najmasovnija je uvjerljivo bila Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec s 286 trkača i trkačica. Vrtići su nastupili u jedinstvenoj skupini sa 151 natjecateljem i natjecateljicom. Utrke su bile neizvjesne i zanimljive, a navijači su podržali trkače i trkačice u sve 22 utrke. Do posljednje utrke bilo je neizvjesno koja će osnovna škola ponijeti pehar najbolje. 

Ove godine ukupnu pobjedu ponijela je III. OŠ čakovec sa sedam odličja, tri zlata, dva srebra i dvije bronce, ispred OŠ Mursko Središće, čiji su učenici i učenice osvojili pet medalja, tri zlata, jedno srebro i jednu broncu. Slijedili su ih mladi atletičari iz Domašinca sa sedam odličja, ali sa svega dva zlata, dva srebra i tri bronce. Kod srednjih škola nije bilo dvojbe, najbrojnija ekipa osvojila je i najviše medalja – Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec s pet odličja, jednim zlatom, dva srebra i dvije bronce, ispred Gospodarske škole Čakovec sa samo jednim zlatom.

Pomoć

Natjecanje su potpomognuli pokrovitelji Grad Čakovec i Međimurska županija te tvrtka Ambijenti, glavni sponzor Krosa. 
U provedbi Krosa svoj doprinos dali su članovi AK Međimurje i suci Zbora atletskih sudaca Međimurja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje