Povežite se s nama

Život i društvo

Umirovljenici iz Vinice će i ove godine dobiti po 150 kuna uskrsnice

Objavljeno:

- dana

DESETU GODINU ZAREDOM

Uoči Uskrsa svim umirovljenicima s prebivalištem u Općini Vinica, čiji iznos ukupnih mirovinskih primanja nije viši od 1.750 kuna, bit će isplaćene uskrsnice u iznosu od 150 kuna.

Jednokratne potpore će se isplaćivati u prostorijama Općine Vinica od utorka, 11. travnja, do četvrtka, 13. travnja, od 12 do 15 sati.

Pravo na isplatu umirovljenici ostvaruju uz predočenje osobne iskaznice te zadnjeg odreska od mirovine ili izvoda s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva uplata mirovinskih primanja.

–   Već 10 godina našim  umirovljenicima isplaćujemo  jednokratnu potporu povodom  najvećih katoličkih blagdana, a pravo na potporu ponovo će ostvariti osobe starije od 50 godina koje nemaju  primanja, nisu korisnici zajamčene minimalne naknade te se vode kao nezaposlene u evidenciji Zavoda za zapošljavanje,  dakle osobe koje obzirom na svoju dob teško pronalaze posao – istaknuo je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

      

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Fotografija dvorca Trakošćan učenice Eve Osonjački na kalendaru Zajednice tehničke kulture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Fotografija dvorca Trakošćan učenice Eve Osonjački iz sedmog razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, kojoj je mentorica Anđelka Barlek, izabrana je za kalendar Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina.

Naime, ZTK Varaždinske županije svake godine izrađuje kalendare kojima prezentira svoj rad, a ove godine natječaj za izbor fotografije koja će se nalaziti na kalendaru raspisali su u suradnji sa ZTK Grada Varaždina i Društvom pedagoga tehničke kulture Varaždin.

Na natječaj su se prijavili učenici osnovnih škola koji su se natjecali na županijskom Natjecanju mladih tehničara iz fotografije. Prijavilo se 18 učenika koji dolaze iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Vidovec te III., IV. i VI. OŠ Varaždin.

Učenici su poslali po dvije fotografije koje predstavljaju Varaždinsku županiju, a svi će oni za svoj trud primiti zahvalnice i prigodni dar koji će im olakšati daljnji rad.

Učenica Eva Osonjački je nagrađena fotoaparatom koji joj je uručio predsjednik ZTK Grada Varaždina i Foto kluba Sloboda Varaždin Željko Hajdinjak. U povjerenstvu za izbor fotografija uz Željka Hajdinjaka su bili i Igor Furjan iz Foto kluba Varaždin te Darko Tomašek iz DPTK Varaždin, ističu iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Papa Franjo donirao Hrvatskom Caritasu 100.000 eura za potresom pogođeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Papa Franjo je putem Papinskog vijeća za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja 11. siječnja donirao 100.000 eura, koji će putem Hrvatskog Caritasa stići do stanovnika na potresom pogođenom području na Baniji.

Uplaćena donacija namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i podršku stradalom stanovništvu. Papinsko vijeće ju je Hrvatskom Caritasu proslijedilo posredstvom Apostolske nuncijature u Hrvatskoj o čemu je nuncij mons. Giorgio Lingua pisanim putem obavijestio predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Božu Radoša, navode iz Informativne katoličke agencije.

– Hrvatski Caritas zahvaljuje Svetom Ocu Franji na iskazanoj molitvenoj blizini i materijalnoj pomoći kako bi stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom privremeno bili zbrinuti u sigurnom i toplom prostoru – izjavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup, mons. Bože Radoš.

Do sada je Hrvatski Caritas ugovorio s tvrtkom Tehnix isporuku 100 stambenih modula, a isporuka prvih počela je 16. siječnja. Potrebe za stambenim zbrinjavanjem i dalje su velike te Hrvatski Caritas kupuje još 100 novih stambenih modula i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju.

Nastavite čitati