Povežite se s nama

Crna kronika

Umjesto radnicima, Paripović sebi isplatio 7 milijuna kuna za prijevoz i terenski rad?

Objavljeno:

- dana

NOVE OPTUŽBE PROTIV VLASNIKA I DIREKTORA METEOR-GRUPE

Za nova kaznena djela varaždinska policija sumnjiči Duška Paripovića (52), vlasnika i direktora Meteor-grupe, kojeg je bio priveden sredinom rujna zbog sumnje za kaznena djela u gospodarskom poslovanju “teška” više od 40 milijuna kuna.

Sada ga terete za malverzacije od 13,7 milijuna kuna, pri čemu je, sumnja policija, 4,5 milijuna kuna “isparilo” kada je Meteor-grupa gradila stanove po programu POS-a.

Paripović je u rujnu 2008. godine, navedeno je u izvješću, sklopio ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji između njegove i još tri tvrtke iz Varaždina nakon javnog nadmetanja koje je raspisala jedinica lokalne samouprave za poslove projektiranja izgradnje stanova po programu subvencionirane stanogradnje.

Malverzacije pri gradnji POS stanova u Hraščici?

Službenih informacija nema, no sve upućuje da se radi o POS stanovima u Hraščici, čija je izgradnja počela u svibnju 2009. godine, a u koje su prvi stanari zbog kašnjenja radova i raznih problema uselili tek u veljači ove godine.

– Kao odgovorna osoba trgovačkog društva 52-godišnjak je pri izvođenju radova postupao na način da je za navedena tri trgovačka društva partnera ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 4,5 milijuna kuna – navedeno je u policijskom izvješću, u kojem se ne navodi na koji način je ostvarena protupravna imovinska korist.

To nije sve. Paripovića terete i da je u šest godina, od 2006. do ove godine sebi isplatio 7,2 milijuna kuna za troškove prijevoza, službenih putovanja i terenskog dodatka, za što ne postoji vjerodostojna dokumentacija.

– Ta sredstva nisu namjenski utrošena, u korist zaposlenika poduzeća koji su ostvarili prijevoz, službena putovanja, odnosno terenski dodatak – navodi policija.

Dizao novac pa to prikazivao kao pozajmicu

52-godišnjaka sumnjiče i da je u istom razdoblju u više navrata na blagajni trgovačkog društva podizao iznose po osnovu putnih troškova i službenih putovanja koji su knjigovodstveno prikazani kao porezno priznati trošak društva te ponovno uplaćivao navedeni novac na račun društva, iskazujući te uplate kao vlastite pozajmice društvu.

– Na taj je način stvarao novo potraživanje trgovačkog društva prema njemu kao fizičkoj osobi. Na opisane je načine ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 2.000.000 kuna – pojašnjavaju u policiji.

Protiv Paripovića će Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće kao dopunu već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje