Povežite se s nama

Međimurje

Međimurska županija: do 19. srpnja se podižu potvrde za upis u srednju školu!

Objavljeno:

- dana

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije objavio je informacije vezane uz izdavanje potvrda potrebnih učenicima za upis u srednju školu.

Potvrdu školske medicine, odnosno nadležnoga školskog liječnika, za upis u srednju školu izdaje nadležna školska liječnica za program koji učenik upisuje nakon objave konačne ljestvice poretka, i to ako je za taj program navedeno u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija da se traži potvrda nadležnoga školskog liječnika.

Objava konačnih ljestvica poretka je 13. srpnja, a potvrde školske medicine se izdaju od 13. do 19. srpnja.

Djelatnost školske medicine izdaje potvrdu nadležnoga školskog liječnika o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za sljedeća zanimanja: ekonomist, komercijalist, upravni referent, hotelijersko-turistički tehničar, turističko-hotelijerski komercijalist, prodavač, konobar, poslovni tajnik, tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa, cvjećar, medijski tehničar, web-dizajner, tehničar geodezije i geoinformatike, fizioterapeutski tehničar/tehničarka, zdravstveno-laboratorijski tehničar/tehničarka, primalja, prehrambeni tehničar, tehničar nutricionist, ekološki tehničar, grafički tehničar dorade, tehničar za poštanske i financijske usluge, modni tehničar te kozmetičar (eksperimentalni u dualnom obrazovanju).

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje