Povežite se s nama

U fokusu

Uprava Vika: Nikoga nećemo slati na burzu, proizvodnja se ponovno pokreće za 30 do 45 dana

Objavljeno:

- dana

Nešto bolje vijesti

Tužna sudbina je zadesila radnice i radnike varaždinskog Vika, čiji je pogon 17. svibnja izgorio u požaru. Prošli tjedan u tvrtku je stigao tim Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i informirao radnike o pravima.

Nakon tužnih scena prošlog tjedna, sada nešto bolje vijesti.

Iz uprave su istaknuli da su dobili punu podršku Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, Partner banke i Privredne banke Zagreb, kao i Croatije osiguranje.

– Očekujemo da ćemo od odštete osiguravajuće tvrtke isplatiti plaće. Kako sada stvari stoje, sigurno ćemo isplatiti i plaću za idući mjesec, a za 30 do 45 dana, nadamo se nastavku proizvodnje. U vašem strpljenju ćete nam pomoći da i mi ne gubimo snage na manje bitne stvari, jer su naše stručne službe svaki dan zauzete oko pronalaska drugih strojeva i kooperanata dok se naša proizvodnja ne stabilizira – ističu iz Obuće Viko u pisu radnicima.

Dodali su da su pronašli gdje će brizgati obuću, kao i prostor gdje će ugraditi sadašnje skladište gotove robe kao i šivaonicu te montažu lijepljenje obuće.

– Kada očistimo izgorjeli pogon, tamo ćemo preseliti gotovu robu. Dakle ne trebate davati otkaze niti ćemo mi  koga slati na Zavod za zapošljavanje. Postoji veliki izgled da u roku od 60 dana dobijemo posao za našu policiju za 10.500 pari čizama. Jučer je završio natječaj i imamo najbolje uvjete – zaključuju iz Vika.  

 

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!