Povežite se s nama

Međimurje

Uređenje zgrade stare škole u Selnici: članovi udruga očistili dvoranu

Objavljeno:

- dana

Nakon uspješno odrađene 1. faze uređenja zgrade stare škole u Selnici, koja je obuhvatila zamjenu krovišta, ugradnju nove stolarije i obnovu fasade, Ministarstvo kulture je s 200.000 kuna sufinanciralo 2. fazu radova, dok je Općina dodatno uložila vlastitih 206.000 kuna.

Nastavkom radova na zgradi stare škole uređeno je centralno grijanje na plin, ugrađeni su novi radijatori, napravljen je novi sanitarni čvor, kao i prostorija s toaletom za članove Kulturno-umjetničkog društva.

Kako prostor stare škole koriste gotovo sve udruge s područja Općine, načelnik Ervin Vičević pozvao je sve članove da se odazovu akciji čišćenja dvorane. Odazvali su se članovi KUD-a, Udruge umirovljenika, Streljačkoga kluba Selnica, DVD-a, Nogometnoga kluba Zebanec 1986 i USR-a „Sport za sve“ Selnica, koji su zajedničkim snagama očistili cijeli prostor.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje