Povežite se s nama

U fokusu

USKOK podigao optužnicu: Kovač izmislio prijetnje sam sebi da bi dobio izbore

Objavljeno:

- dana

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Stjepana Kovača, bivšeg čakovečkoga gradonačelnika i SDP-ova saborskog zastupnika te međimurskog policajca Marija Severa i Damira Ledenčana.

Optužnicom se prvookrivljenom policajcu Mariju Severu stavlja na teret da je, u razdoblju od 16. travnja 2019. do 11. ožujka 2020. u Čakovcu, dojavio informacije jednom od osumnjičenih da se provodi istraga za kaznena djela utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja vezano za trgovinu rabljenim vozilima posredstvom trgovačkih društava. To je učinio u cilju da osobama koje su bile uključene u navedenu kriminalnu aktivnost omogući da izbjegnu kazneni progon i sakriju dokaze o počinjenju kaznenih djela, navodi USKOK.

Ujedno je tijekom provedbe navedenih radnji toj osobi kontinuirano dojavljivao podatke o njihovu tijeku i sadržaju, uključujući i obavijest o planiranom vremenu realizacije kriminalističkog istraživanja. Slijedom toga su dvije osobe uništile dio dokaza koji ih povezuju s kriminalnim radnjama, dok je jedna od njih prije uhićenja sakrila dio vozila nabavljenih djelovanjem zločinačkog udruženja kako bi izbjegla njihovo oduzimanje po policijskim službenicima i potom realizirala njihovu prodaju.

Nadalje se osnovano sumnja da je u razdoblju od 27. travnja 2021. do 1. lipnja 2021. u Čakovcu, drugookrivljeni Kovač, koji je tada bio gradonačelnik Grada Čakovca, zatražio od prvookrivljenog policajca da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni navodi koje je doživio kao klevetničke i uvredljive, ali i štetne za kampanju na svibanjskim lokalnim izborima.

Trećeokrivljenog Damira Ledenčana tereti se da su ga Kovač i Sever angažirali da inscenira prijeteće poruke bivšem čakovečkom gradonačelniku uoči posljednjih lokalnih izbora.

Podsjetimo, Kovač je u javnosti tijekom izborne kampanje tvrdio da je žrtva prijetnji te da se počinitelja tog kaznenog djela može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata.

Ostao je upamćen da je na jednoj presici zbog tih navodnih prijetnji i zaplakao, i to u prisustvu šefa SDP-a Peđe Grbina.

Cijelo priopćenje USKOK-a donosimo u nastavku:

Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, u razdoblju od 16. travnja 2019. do 11. ožujka 2020. u Čakovcu, kao policijski službenik Policijske uprave međimurske kojem su bile dostupne informacije da se nad više osoba provode posebne dokazne radnje zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja vezano za trgovinu rabljenim vozilima posredstvom trgovačkih društava, jednoj od tih osoba rekao da se u odnosu na njega i ostale pripadnike kriminalne grupacije primjenjuju posebne dokazne radnje. To je učinio u cilju da osobama koje su bile uključene u navedenu kriminalnu aktivnost omogući da izbjegnu kazneni progon i sakriju dokaze o počinjenju kaznenih djela.

Ujedno je  tijekom provedbe navedenih radnji toj osobi kontinuirao dojavljivao podatke o njihovom tijeku i sadržaju, uključujući i obavijest o planiranom vremenu realizacije kriminalističkog istraživanja. Slijedom toga su dvije osobe uništile dio dokaza koji ih povezuju s kriminalnim radnjama, dok je jedna od njih prije uhićenja sakrila dio vozila nabavljenih djelovanjem zločinačkog udruženja kako bi izbjegla njihovo oduzimanje po policijskim službenicima i potom realizirala njihovu prodaju.

Nadalje se osnovano sumnja da je u razdoblju od 27. travnja 2021. do 1. lipnja 2021. u Čakovcu, II. okr. gradonačelnik Grada Čakovca, nakon što je PU međimurskoj podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela klevete, koju je osobno zaprimio I. okr. policijski službenik i pritom ga upoznao s činjenicom da nema zakonske osnove za daljnje policijsko postupanje jer se kazneni progon za klevetu poduzima po privatnoj tužbi, od I. okr. zatražio, koristeći autoritet gradonačelnika, da ipak poduzme sve radnje potrebne da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljivani navodi koje je II. okr. doživio kao klevetničke i uvredljive i koji bi mogli umanjiti njegove izglede za pobjedu na predstojećim izborima za gradonačelnika, te da mu dostavi tako pribavljene podatke kako bi ih koristio za vlastite potrebe.

Potom je I. okr., u nakani da mu omogući pribavljanje takvih podataka, angažirao III. okr., a zatim su zajedno s II. okr.  dogovorili kako će inscenirati kazneno djelo prijetnje na njegovu štetu, koje se progoni po službenoj dužnosti. Tako su dogovorili da će III. okr. poslati II. okr. prijeteće SMS poruke iz čijeg sadržaja bi proizlazilo da je počinitelj tog kaznenog djela ista osoba koja je izradila predmetnu internetsku stranicu, sve kako bi se pod izlikom prijave tog događaja PU međimurskoj od strane II. okr. stvorila osnova za pokretanje kriminalističkog istraživanja u cilju utvrđivanja identiteta autora internetske stranice.

U cilju realizacije dogovorenog, III. okr. je na mobitel drugookrivljenog poslao šest SMS poruka, uključujući i prijetnje smrću. Potom je II. okr. podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela prijetnje, premda je znao da se radi o fingiranim SMS porukama i da ih je prema prethodnom dogovoru poslao III. okrivljeni. Nemajući razloga sumnjati u istinitost navoda kaznene prijave, policijski službenici su formirali predmet koji je dodijeljen u rad I. okr. jer je nadređene upoznao s činjenicom da je prethodno osobno zaprimio prijavu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja I. okr. je poduzimao mjere i radnje radi otkrivanja identiteta osobe koja je izradila internetsku stranicu, a zatim je po utvrđenju njezina potencijalnog tvorca s rezultatima upoznao II. okrivljenog. Slijedom toga je II. okr., koristeći autoritet gradonačelnika, od načelnika i zamjenika načelnika PU međimurske zahtijevao žurni dovršetak operativne obrade, te da se prije okončanja drugog kruga izbora za gradonačelnika protiv tvorca internetske stranice nadležnom državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave te da se podaci o tome priopće javnosti, sve kako bi pridobio naklonost potencijalnih birača. Prilikom svojih javnih istupa tijekom izborne kampanje, II. okr. je objavio da je počinjeno kazneno djelo prijetnje na njegovu štetu i da se prema rezultatima provedenih policijskih izvida mogućeg počinitelja tog kaznenog djela može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata na predmetnim izborima.

U fokusu

Od srpnja veće rate kredita, evo tko će biti prvi na udaru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme najavljuje se povećanje kamatnih stopa. Prvi će na udaru biti klijenti koji imaju kredite s promjenjivim kamatnim stopama.

Hrvatska narodna banka najavila je da će od 1. srpnja nacionalna referentna stopa (NRS) rasti 0,3 postotna poena pa bi tada mogli poskupjeti krediti s promjenjivim kamatnim stopama koji su vezani za NRS, piše Večernji list.

Glavni ekonomist Hrvatske narodne banke Vedran Šošić objasnio je da bi nešto veće rate kredita mogla očekivati trećina korisnika stambenih kredita, njih oko 67 tisuća, te 110 tisuća potrošačkih kredita, odnosno desetak posto ukupnog broja. Šošić je kazao da će prosječna mjesečna rata stambenih kredita vezanih za NRS porasti oko pet eura za četiri petine dužnika, dok će za preostalih 20 posto klijenata mjesečna rata biti veća desetak eura.

Guverner Boris Vujčić kazao je da su kamatne stope u Hrvatskoj porasle znatno manje nego u drugim članicama eurozone jer je velik broj potrošača ugovorio kredite s fiksnim kamatnim stopama.

Nastavite čitati

U fokusu

Bilić u Saboru: Funkcionalno spajanje je neprovedivo u praksi zbog birokracije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić prošlog je tjedna u Saboru upozorio na važnost decentralizacije, ali u pravom smislu te riječi.

– Vjerujemo da nama u Ludbregu, kao i drugim općinama i gradovima, treba biti omogućeno donošenje odluka vezanih za našu sredinu. To uključuje sve, od toga što će se događati u našim školama, preko brzine izdavanja dozvola, pa do ulaganja nužnih sredstava u infrastrukturu. Govorio sam o još jednoj važnoj temi, a to je funkcionalno povezivanje općina. Jasno je da je povezivanje ključno da bi zajednički mogli odraditi projekte ključne za naš kraj, ali je nažalost još uvijek od strane države nejasno definiran način povezivanja. Puno se spominju reforme, ali se one u praksi ne provode – rekao je Dubravko Bilić.

Ističe da će se u Saboru zalagati da jedinice lokalne samouprave dobiju više ovlasti.

– Samo lokalnom zajednicom koja ima ovlasti za donošenje ključnih odluka možemo osigurati brži i učinkovitiji razvoj. Naše iskustvo pokazuje da bolje poznajemo potrebe i prioritete naših građana te da možemo brže i prilagodljivije odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Decentralizacija nije samo administrativna promjena; ona je ključ za stvaranje prosperitetnih i samoodrživih zajednica. Nastavit ćemo se zalagati za to da Ludbreg i slične sredine dobiju više ovlasti i odgovornosti za vlastiti razvoj – rekao je Bilić.

Govoreći konkretno o funkcionalnom spajanju, Bilić upozorava da je trenutno neprovedivo u praksi, a sve zbog administrativnih barijera, odnosno birokracije.

Kaže da glavnina problema leži u tome da je Ministarstvo financija do sad isključivo bilo nadležno za takozvane reforme lokalne samouprave, a sve se svodilo na postepeno smanjenje prihoda gradovima i općina, dok se funkcionalno spajanje onemogućava zbog nerazumijevanja nadležnih institucija.

– Opet ćemo mijenjati porezni zakon i smanjiti prihode lokalnim samoupravama, molim kolege iz HDZ-a da pokušaju objasniti ministru Primorcu da mi novac ne oročujemo u bankama već trošimo za bolji standard, ulažemo u infrastrukturu, dječje vrtiće, te kroz razne mjere i projekte nastojimo omogućiti bolji život našim sugrađanima. Oni koji su se spojili funkcionalno imaju velikih i nerješivih problema, a da ne govorim kakvi su problemi s inspekcijama koje ne uvažavaju same procese. Posebno je problem radni status službenika kod funkcionalnog spajanja, što do sad nije regulirano – rekao je Bilić i istaknuo da se zapravo favorizira velike gradove.

– Nužno je da se primijeni neki od europskih modela koji na drugačiji način brinu o jednakosti razvoja svoje države. Nadam se da će novi ministar uprave provesti konkretnu reformu koja će dati vjetar u leđa za ozbiljnije promjene, te da se iskoristi poticaj države da se to povezivanje lokalnih sredina zaista i provede u praksi – rekao je Bilić i dodao da je država jako centralizirana i svaka decentralizacija završi na županijama. Ističe da u budućnosti treba ići u smjeru da se gradovima daju na upravljanje primjerice škole i sustav izdavanja građevinskih dozvola te dodaje da je izglasavanje ove dopune zakona veliki napredak i nada se da će se administrativne barijere otkočiti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje