Povežite se s nama

Život i društvo

Uskoro izgradnja pješačke staze od rotora u Novom Marofu do Grane

Objavljeno:

- dana

U TIJEKU NATJEČAJ

Uskoro bi mogla početi izgradnja pješačke staze od rotora u Novom Marofu do mjesta Grane duljine jednog kilometra.

Hrvatske ceste izradile su projektnu dokumentaciju i u tijeku je proces javne nabave za odabir izvođača radova za izgradnju pješačke staze od rotora u Novom Marof do mjesta Grana. 

Još treba riješiti kamione koji prolaze kroz Novi Marof

– Ovo je vrlo važna prometnica za nas jer je građani često koriste kao šetnicu. Izgradnjom pješačke staze sada će to doista i postati. Dio ove lokacije u budućnosti je zamišljen kao sportski park i radi sigurnosti pješaka koji koriste ovu prometnicu važna nam je šetnica – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Kako bi se u potpunosti riješila prometna problematika, u blizini će se urediti i raskrižje koje je od rotora udaljeno nekoliko stotina metara. Problematika u prometu na toj lokaciji nije riješena iako se pretpostavljalo da će izgradnja autoceste izmaknuti teški promet iz grada. Jenkač je rekao da gradska uprava rade sve što je u njezinoj mogućnosti da se makne teretni promet koji prolazi kroz Novi Marof. Svjestan je da korištenje autoceste stvara dodatne troškove, ali i da je očuvanje ljudskih života i veća sigurnost pješaka i biciklista u prometu neprocjenjivo. Podsjetio je da je upravo zbog veće sigurnosti u prometu u centru Novog Marofa postavljen semafor koji se uključuje, odnosno svijetli crveno, kada netko od vozila prekoračuje brzinu.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

FOTO Vatrogasci iz Čičkovine posjetili austrijske kolege i dobili na poklon vrijednu opremu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlog je tjedna 9 članova DVD-a Čičkovina bilo u posjetu u austrijskom Haterbergu. Tamo su ih dočekali kolege vatrogasci koji su ih upoznali sa svojim radom.

– Tamo su nas dočekali vatrogasci koji su nam prikazali njihov rad i vozila, te opremu. Bili smo u prilici isprobavati raznu opremu te auto-ljestve, a za kraj su nas u svojim vozilima provozali kroz grad – ispričali su nam u DVD-u Čičkovina.

– Bilo je to cjelodnevno druženje i na kraju su nam poklonili vatrogasni hidraulički alat te raznu drugu opremu.  Sa vatrogasnim prijateljima upoznao nas je Andrija R. na čemu smo mu jako zahvalni te smo dogovorili i daljnju suradnju – kažu zadovoljni članovi DVD-a Čičkovina.

Nastavite čitati

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje