Povežite se s nama

Život i društvo

Uskoro susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama i to pod geslom “A što kad ponestane vina?”

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Ured za pastoral mladih najavio je Susret mladih Varaždinske biskupije u Molvama, koji će se održati u nedjelju, 15. listopada.

Susret započinje molitvom u 12 sati u župnoj crkvi, slijedi kateheza i rad u skupinama. Za sve mlade bit će organiziran ručak. Nakon ručka animatori pripremaju igre za sve sudionike. Potom će uslijediti jedno svjedočanstvo, molitva krunice i prilika za svetu ispovijed.

Susret će završiti svetom misom u 18 sati koju će predslaviti mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Geslo susreta bit će “A što kad ponestane vina?” (usp. Iv 2, 3), riječi iz evanđeoskog odlomka o svadbi u Kani Galilejskoj, objavila je Varaždinska biskupija. (Kad ponesta vina, Isusu će njegova Majka…) Pokušat ćemo odgovoriti na pitanja: Što predstavlja vino u našem životu? Što se događa “kad ponesta vina”? Što činiti? Kako doći do vina? Što se krije u posudama za čišćenje?

Za sve mlade bit će organiziran prijevoz. Autobusi će kupiti mlade na nekoliko lokacija:
1. Čakovec (Hotel Park, 10:00)
2. Varaždin (Kod Prve gimnazije, Ul. Petra Preradovića, 10:30)
3. Ivanec (Kod Caritasovog doma, 10:00)
4. Prelog (Kod župne crkve, 10:15)
5. Ludbreg (Kod Plodina, 10:30)
6. Koprivnica (Kod Podravkinog parkirališta, 11:00)
7. Đurđevac (Kod župne crkve, 11:15)
8. Pitomača (Kod župne crkve, 11:00)
… postoji mogućnost da na usputnim stanicama autobus pokupi mlade, samo to treba napomenuti.

Važno je prijaviti se za susret. za susret. Poveznica za prijave je i ovdje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqIMmLuKMzMsbkeS4nQd1wcUTFH1WhD9BqIAJUNcUR4UYKqA/viewform 

Prijave traju do ponedjeljka, 9. listopada.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje