Povežite se s nama

Međimurje

Uz prijevoz na nastavu, od ove godine osigurani novci i za prijevoz đaka na predstave!

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu su potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola na području Grada.

Javni poziv za prijevoz raspisan je još u lipnju ove godine, a posao vrijedan 1.550.250 kuna dobile su četiri tvrtke okupljene u Zajednicu ponuditelja: Rudi- express, Autobusni prijevoznik Josip Baliga, Rob Toni i Autobusni prijevoznik Ivo express. Osim ugovora koji su potpisani s prijevoznicima, potpisan je i okvirni sporazum koji obuhvaća prijevoz za ovu i sljedeću školsku godinu. Temeljem ovih ugovora, prijevoz je osiguran za 521 učenika, polaznika I. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec i Osnovne škole Kuršanec. Ove godine uvedena je i jedna novost vezana uz prijevoz učenika. Naime, prijevoz će se osim za potrebe redovne nastave, prvi put obavljati i za potrebe provedbe različitih aktivnosti. To konkretno znači da svaka od triju škola ima „na raspolaganju“ 1.000 kuna godišnje, odnosno 2.000 kuna u dvije godine, za prijevoz učenika na kazališne predstave, sportska i ostala natjecanja i programe po vlastitom izboru.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje