Povežite se s nama

Međimurje

Uz prijevoz na nastavu, od ove godine osigurani novci i za prijevoz đaka na predstave!

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu su potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola na području Grada.

Javni poziv za prijevoz raspisan je još u lipnju ove godine, a posao vrijedan 1.550.250 kuna dobile su četiri tvrtke okupljene u Zajednicu ponuditelja: Rudi- express, Autobusni prijevoznik Josip Baliga, Rob Toni i Autobusni prijevoznik Ivo express. Osim ugovora koji su potpisani s prijevoznicima, potpisan je i okvirni sporazum koji obuhvaća prijevoz za ovu i sljedeću školsku godinu. Temeljem ovih ugovora, prijevoz je osiguran za 521 učenika, polaznika I. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec i Osnovne škole Kuršanec. Ove godine uvedena je i jedna novost vezana uz prijevoz učenika. Naime, prijevoz će se osim za potrebe redovne nastave, prvi put obavljati i za potrebe provedbe različitih aktivnosti. To konkretno znači da svaka od triju škola ima „na raspolaganju“ 1.000 kuna godišnje, odnosno 2.000 kuna u dvije godine, za prijevoz učenika na kazališne predstave, sportska i ostala natjecanja i programe po vlastitom izboru.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje