Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 2.500 gledatelja na stadionu Varteksa samo do boda protiv Kustošije

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Iako su već dio susreta imali inicijativu, nogometaši Varaždina upisali su remi (1:1) protiv Kustošije u drugom kolu 2. HNL.

Varaždinski nogometaši su u susret pred čak 2.500 gledatelja na stadionu Varteksa ušli silovito. Već u drugoj minuti opasno su zaprijetili. Po boku se ubacio Samuel Bamidele, a Mario Sačer je s desetak metara pucao preko gola. U 16. minuti Josip Golubar se sjurio u šesnaesterac, ubacio za Nenada Erića koji se spetljao.

Četiri minute kasnije Varaždinci su poveli 1:0. Nakon ubačaja Leonarda Vuka, loše je na loptu istrčao vratar Kustošije Carlo Berković, lopta se odbila do Sačera koji je glavom s desetak metara loptu poslao pod gredu.

U prvom dijelu Varaždinci su zaprijetili još u 31. minuti kada se Erić oslobodio čuvara, no pucao je slabo, pored gola. U posljednjih deset minuta nogometaši Zorana Kastela nisu držali sve konce igre u svojim nogama. Djelovali su izgubljeno na terenu i gosti su najbolju prigodu imalu 34. minuti, kada se stoper Karlo Sambolec zaigrao, izgubio loptu, u šesnaesterac se ubacio Filip Soldo koji je pucao preko gola.

Drugi dio

U drugom dijelu Varaždinci su se probudili u 61. minuti. Gostujućeg vratara iz slobodnjaka iznenadio je Šimek, ali njegov udarac završio je na stativi. Samo četiri minute kasnije Domagoj Drožđek, minutu kasnije nego što je ušao, sjurio se prema vrataru. Bio je nesebičan i pokušao je asistirati, no protivnički stoper je presjekao loptu.

U 70. minuti ponovo se zatresla mreža gostiju. Gol škaricama zabio je Sačer, no pomoćni sudac pokazao je zaleđe. U 78. minuti zatresla se greda gostiju. Nakon odlične akcije, Šimek je loptu propustio kroz noge, lijepo ju je pogodio Drožđek, ali lopta je odsjela na okviru vratiju.

U 80. minuti tribine su zanijemile. Nakon što je u igri proveo samo pet sekundi, Matija Cmrečnjak je nogom zabio s pet metara nakon ubacivanja iz kuta. U 86. minuti Golubar se našao u izglednoj prilici, ali vratar Kustošije Berković je obranio. Minutu kasnije Toni Petrović je uspio svladati gostujećeg vratara, no s crte je izbacio gostujući stoper.

Varaždinci su tako na kraju upisali drugi remi u prvenstvu, a u sljedećem kolu gostuju kod Hrvatskog dragovoljca.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Izbornik Zovko prijavio sastav za Davis Cup susret protiv Litve u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

– Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu – ističe Zovko za Hrvatski teniski savez.

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

Nastavite čitati

Sport

Leonu Belcaru desetak minuta u pobjedi mladih Vatrenih protiv Farskih otoka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović, oba iz penala. Veznjak Varaždina Leon Belcar u igru je ušao u 79. minuti zamijenivši Antu Crnca.

Hrvatska sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra protiv Portugala u ponedjeljak, 9. rujna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje