Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin ostaje bez EU novca? Devetero vijećnika predalo zahtjev za sjednicu Gradskog vijeća, ali reakcije nema

Objavljeno:

- dana

RASPUŠTANJE 31. OŽUJKA

Devetero varaždinskih gradskih vijećnika podnijelo je zahtjev za sazivanje sjednice Gradskog vijeća Varaždina s ciljem da to predstavničko tijelo prije raspuštanja, 31. ožujka, donese suglasnosti potrebne za prijavu izgradnje dječjih vrtića u Donjem Kučanu i Hrašćici za sufinanciranje EU novcem.

Osim Zlatana Avara i Željka Bunića, koji su inicirali sazivanje sjednice, a potpisali su se kao vijećnici građanske inicijative GLAS, zahtjev su potpisali Saša Crnčić iz HDZ-a, Natalija Martinčević iz Reformista, Krunoslav Burek i Ladislav Ilčić iz Hrasta, nezavisni Stjepan Cepanec i Robert Podolnjak te Marijan Cingula.

Zahtjev je predan predsjedniku Gradskog vijeća Josipu Hehetu (SDP), no izgledi da on sazove sjednicu su vrlo mali, jer se Vijeće raspušta nakon 31. ožujka, a u Grad Varaždin stiže povjerenik.

Avar: Habijan brine o formi, a ne o sadržaju

Priopćenjem se oglasio Zlatan Avar, koji je odlučio reagirati na izjavu Damira Habijana (HDZ) .

– Prema njegovom tumačenju, može se tražiti suglasnost samo za jednu potporu projektu i zato smo primorani dati osvrt. Prvo, u dokumentima koje šaljemo u prilogu ovog priopćenja jasno se vidi da se radi o dva, a ne o jednom podnositelju zahtjeva za potporu EU projektima. Jedan podnositelj je Dječji vrtić Varaždin, a drugi podnositelj je Grad Varaždin. De facto i de iure (a to je ono o čemu u svojim nastupma, o formi a ne sadržaju, najviše brine gospodin Habijan) sve je zadovoljeno – ističe.

– Ako u HDZ-u postoji bojazan da bi se u kontekstu pitanja davanja suglasnosti na sjednici Gradskog vijeća mogla održati rasprava vezana za Euro Consulting, a u kojoj je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina imao svoju ulogu, možemo sa sigurnošću potvrditi da će o tome sigurno biti govora. Konačno, tko je Damir Habijan da propituje i da se suprotstavlja odluci trećine članova predstavničkog tijela Grada Varaždina da svojim potpisima budu “za” održavanje hitne sjednice Gradskog vijeća? Ako ne razumije kako funkcionira predstavničko tijelo Grada Varaždina, tad je bolje da se niti ne kandidira za funkciju gradonačelnika – poručio je Avar.
 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje