Putnici koji vlakom u Varaždin navraćaju možda i eventualno privučeni kulturom, prvi šok doživljavaju na željezničkom kolodvoru. Naime, kako tvrde čitatelji Regionalnog tjednika, kolodvorsku čekaonicu je prisvojila nepoznata žena srednjih godina, koja u njoj prebiva već duže vrijeme.

Neki putnici kažu da je ona tu nekoliko tjedana, a ima i onih koji tvrde da je čekaonica njezin dom već nekoliko mjeseci!

– Ta gospođa ne djeluje agresivno, ali nije nimalo ugodno gledati njezine razbacane stvari i odstajalu hranu. Bilo je dobro tijekom ljeta jer se čekaonica mogla prozračiti cijeli dan, ali stiže zima i tko će trpjeti smrad – tuži se jedan od čitatelja, dok drugi dodaje da nije nimalo ugodno susresti „čudakinju“ koja, kad se presvlači, zadiže odjeću pred nepoznanima, pa čak i djecom!

Zaposlenici HŽ-a nisu razgovorljivi o ovom problemu, ali neslužbeno doznajemo da namjeravaju slučaj prijaviti ekipi redakcije Nova TV koja priprema istraživačku emisiju Provjereno.

– Nema nam druge, za tom ženom netko stalno mora čistiti. Policija je navodno nemoćna, baš kao i socijalne službe. Nevjerojatno je da si netko ovako može prisvojiti javni prostor i od nemila do nedraga koristiti tuđu struju, vodu, sanitarije… – kaže nam jedan željezničar koji je želio ostati anoniman.

Napomenuo je i da ova „beskućnica“ navodno ima supruga, koji ju je istjerao iz obiteljskog doma.

– Kolege mi kažu da je netko od članova obitelji dolazio po nju, ali ona ni makac. Znamo je susresti kako po okolnim travnjacima čupa „zelenjavu“. Vrag bi ga znao što s tim radi, ili sprema salatu ili kuha čaj. To neće dobro završiti jer su travnjake zapišali psi i mačke – veli naš zabrinuti sugovornik.

Dodajmo da ovo nije jedini problem na varaždinskom željezničkom kolodvoru. Naime, ružnu sliku dopunjuju vrata na glavnom ulazu u putnički dio kolodvorske zgrade.

– Vjerovali ili ne, do blagajni se već nekoliko mjeseci može doći jedino ako odete na peron i uđete na zadnja vrata. HŽ-ovci ulazna vrata nikako da poprave i prelijepili su ih širokim trakama selotejpa – tvrde čitatelji koji su nam poslali i nekoliko fotografija.

Na njima se između ostalog vide razbacane stvari u čekaonici koje pripadaju svima zagonetnoj dami:

 

Komentari

Komentara