Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečka tvrtka Bioinstitut europskim sredstvima povećala poslovne kapacitete

Objavljeno:

- dana

Svojom laboratorijskom djelatnošću Bioinstitut je prisutan na području cijele Republike Hrvatske, a posljednjih nekoliko godina i u zemljama u okruženju.

Zbog stručnosti djelatnika te njihove odgovornosti, točnosti i pravovremenosti, ali i zbog sve većih zahtjeva stranaka, prostor i oprema u postojećem laboratoriju bili su nedostatni. Iz navedenih razloga uprava tvrtke pristupila je projektu dogradnje i opremanja prostora. Nakon gotovo dvije godine projekt je uspješno priveden kraju, a rezultati su i više nego zadovoljavajući.

– Projekt dogradnje i opremanja laboratorija najnovijim instrumentalnim tehnikama te namještajem predstavljao je veliki izazov. Usporedno s izradom planova razvoja i gradnjom laboratorija zaposleni su i educirani novi djelatnici s ciljem da sudjeluju u praćenju i kreiranju novih trendova u laboratorijskoj analitici. Izgradnja novog laboratorija otvara prostor boljim uvjetima rada za 38 djelatnika te im omogućava da dodatno iskoriste svoje profesionalne potencijale i time doprinesu razvoju Bioinstituta d.o.o. u cjelini – rekao je predsjednik uprave Bioinstituta dr. sc. Saša Legen. Ukupna vrijednost projekta je 8,8 milijuna kuna, od čega je iz programa „Konkurentnost i kohezija“ Europskog fonda za regionalni razvoj stiglo nešto manje od 3,2 milijuna kuna.

Osim što je prostor dograđen i opremljen namještajem, nabavljena su četiri specijalizirana laboratorijska uređaja: uređaj za homogenizaciju, uređaj za razrjeđivanje, uređaj za mjerenje elemenata masenom detekcijom te uređaj za mikrovalno razaranje uzoraka. Površina laboratorija povećana je za 850 kvadratnih metara te sada umjesto 1.200 iznosi nešto više od 2.000 kvadratnih metara. Voditelj projekta Matija Moharić kazao je kako se projekt provodio od 31. prosinca 2017. do 30. rujna 2019. godine, odnosno u trajanju od 21 mjeseca.

Prvi hrvatski laboratorij s analitičkim ispitivanjem vode i hrane u Sloveniji i Austriji

Sustav akreditacije koji je u Bioinstitutu uveden 2005. godine dao je novi zamah u poslovanju, čime postaju međunarodno prepoznatljiva tvrtka za laboratorijska ispitivanja. Trenutno u skladu s normom HRN EN ISO/IEC 17025 obavljaju 186 metoda ispitivanja u analitici hrane, hrane za životinje, vode i otpada.

– U Sloveniji i Austriji prvi smo hrvatski laboratorij s analitičkim ispitivanjem vode i hrane“, naglasio je predsjednik uprave Legen te dodao kako je laboratorij s radom započeo prije 26 godina.

– Htio bih da se s ovog mjesta pošalje poruka koja će podići svijest stanovnika Međimurja o važnosti vašeg rada. Kažu da je laboratorijska djelatnost jedan od vitalnih dijelova medicine koji se odvija daleko od očiju javnosti. Ono što se odvija pod mikroskopom, itekako se bavi uzrocima, a stručni rad te korištenje profesionalne opreme podrazumijevaju sigurnost i kvalitetu. Ako sredina ispunjava te dvije pretpostavke, ukupna kvaliteta života mnogo je veća – upravo to su vrijednosti Bioinstituta. Činjenica da tvrtka iz Hrvatske kontrolira rad u Austriji dokazuje da je pružena šansa iskorištena na najbolji mogući način i to je vrijednost potencijala koji postoji u našim ljudima, samo ga treba „izvući“ i znati se probiti na zahtjevnijim tržištima. Od srca čestitam svakom od 105 djelatnika Bioinstituta što su u tome uspjeli – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uz župana Međimurske županije Matiju Posavca, čestitke povodom proširenja poslovnog kapaciteta zaposlenicima i upravi tvrtke uputili su i gradonačelnici Preloga i Murskog Središća Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak te zamjenik gradonačelnika Čakovca Zoran Vidović, a završnoj konferenciji projekta nazočili su brojni djelatnici Bioinstituta, među kojima i voditelj Veterinarske ambulante za kućne ljubimce Miljenko Cmrečak te voditelj laboratorijske djelatnosti Mario Posedi.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje