Povežite se s nama

Kultura

Varaždinske barokne večeri putuju na turneju u Mađarsku

Objavljeno:

- dana

FESTIVAL

Iako je do 47. Varaždinskih baroknih večeri ostalo još devet mjeseci, pripreme za ovogodišnji Festival su se intenzivirale.

U tijeku su finalni razgovori organizatora sa zemljom partnerom, Mađarskom. Tako su se u mađarskom veleposlanstvu u Zagrebu organizatori susreli s veleposlanikom Józsefom Zoltánom Magyarom i Dinkom Šokčevićem, ravnateljem Mađarskog instituta u Zagrebu. Ravnatelj VBV-a Davor Bobić i Raymond Rojnik iz Koncertnog ureda, organizatora Festivala, s Mađarima su dogovarali popratni program Baroknih večeri – Međunarodnu izložbu cvijeća, gastrovečer mađarskih delicija, izložbe…

– Festival ćemo u idućim mjesecima predstavljati u Budimpešti, Beču, Pečuhu, Szombathelyu, Veszprému i Zalaegerszegu. Nadamo se da će i mađarski ljubitelji barokne glazbe posjetiti Festival i uživati u glazbi i drugim sadržajima koje pripremamo od 22. rujna u Varaždinu – rekao je nakon susreta Raymond Rojnik. (vg)

Izvor: RT
Foto:

Kultura

Varaždinskom književniku Denisu Peričiću uručena Velika zlatna plaketa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, na terasi popularnoga varaždinskoga kafića Sax upriličena je dodjela Velike zlatne plakete „Da se ne zaboravi“ varaždinskom književniku Denisu Peričiću za osvojeno 1. mjesto na 1. natječaju za najkraću priču o Domovinskom ratu, koji je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) iz Koprivnice.

Veliku zlatnu plaketu Denisu Peričiću uručio je predsjednik žirija i predsjednik Udruge Mladen Pavković, istaknuti publicist, pričuvni natporučnik i aktivist za prava hrvatskih branitelja.

Neformalnoj i prijateljskoj svečanosti – upriličenoj unatoč uvjetima pravoga toplinskog udara! – prisustvovali su član žirija Ivica Dolenec, poznati varaždinski fotograf, Josip Novak, v. d. urednika Regionalnog tjednika, u kojem Denis Peričić već gotovo 13 godina objavljuje svoje kolumne, i laureatova supruga Anita Peričić.

Denis Peričić, koji je dosad osvojio više od 90 književnih nagrada, s osobitim je ganućem zahvalio na iznimnom priznanju.

Podsjetimo, Veliku zlatnu plaketu koprivničke braniteljske udruge dosad su, između ostalih, dobili uglednici kao što su Vesna Parun, Miro Gavran, Enes Kišević, Luko Paljetak, Antun Vrdoljak, Anja Šovagović Despot, Kolinda Grabar-Kitarović, Ljubomir Kerekeš, ali i svjetski poznat sastav Dire Straits.

Nastavite čitati

Kultura

Nastavlja se projektna suradnja HNK Varaždin i Županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na poziv intendantice Hrvatskog  narodnog kazališta u Varaždinu mr.sc. Jasne Jakovljević  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec obišli ovu nacionalnu kazališnu kuću.

Intendantica im je pritom sa svojim suradnicima pokazala radove na obnovi  pozornice i gledališta, koji su u tijeku, a razgovaralo se i o dovršenju obnove te o programskoj i financijskoj projekciji HNK u Varaždinu za naredne dvije godine što će obuhvatiti i obilježavanje 150. obljetnice same zgrade.

Intendantica se zahvalila županu  i zamjenici na dolasku te na podršci koju Županija daje kazalištu, a župan je naznačio kako se veseli budućoj suradnji na zajedničkim projektima i programima između Županije i HNK u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje