Povežite se s nama

Sport

Varaždinske ekipe Art Metali Junajted i CB Marocchino četvrtfinalisti!

Objavljeno:

- dana

MAGMA PAN KUP

Uz branitelja naslova Centar Škudar iz Novoga Golubovca, koji je i tijekom prvoga kruga ovog turnira s najboljim učinkom (svih 9 bodova, gol razlika 13:1) zadržao natjecateljski broj jedan i plasirao se izravno iz skupine u četvrtfinale, sinoć su se za to birano društvo osam najboljih ekipa izborile i dvije varaždinske ekipe, CB Marocchino i lanjski finalist Artmetali Junajted.

Obje u vrlo dramatičnim utakmicama, jedna je odlučena tek nakon osam serija šesteraca, druga pogotkom u posljednjoj minuti!

Merkaš graditeljstvo iz Donje Šemnice i CB Marocchino iz Varaždina odigrali su fantastičnih 30 minuta; Kralj je doveo Šemničane u vodstvo u 6. minuti, samo dvije minute kasnije Šestak je izjednačio, u trećoj minuti nastavka Modrić zabio i za preokret (1:2), međutim Cvilko je tri minute prije kraja vratio stvari na početak. Završilo je 2:2, igrala su se dva produžetka po pet minuta, a kako je i dalje bilo 2:2, odlučivali su šesterci. Nakon tri serije po dva pogotka i jedan promašaj sa svake strane, a onda su kod 4:4 nastavili raspucavati mladi Matija Kanceljak za Merkaš, odnosno prekaljeni Miljenko Mumlek za Marocchino. Punih sedam serija nismo dobili pobjednika, a onda je u osmoj Galoši obranio Kanceljaku, a Mumlek zabio i šesti put zaredom, za konačnih 9:8 u korist CB Marocchina.

Jednako atraktivna bila je utakmica između slovenske Optike Kiraly i lanjskog finalista, Art Metala Junajted. U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, a onda su Golubar i Malnar odveli Junajtedovce do 2:0. Međutim, možda i ne baš po postulatima fair-playa, Zagorec je odmah s centra zabio za 1:2 dok su Varaždinci još slavili, a minutu kasnije je i Kiraly zatresao mrežu za izjednačenje istiomene ekipe. Ipak, točno 28 sekundi prije kraja Josip Golubar je sjajno prošao lijevom stranom i opalio prizemno u suprotan kut, te svojim drugim pogotkom postavio konačnih 3:2 i plasman Junajteda u četvrtfinale, gdje čeka boljeg iz susreta kučanskih Iceka i koprivničke Jelene Trade.

U jedinoj veteranskoj utakmici osmine finala FE Lacio je iznenadio veterane Slobode. Iako je CB Sloboda povela golom Pokosa, do poluvremena su Sudžuković i Ipša preokrenuli, a u nastavku zabili i Jagnjić i opet Sudžuković, za visokih 4:1 i najveći dosadašnji uspjeh ove rekreacijske ekipe.

Pred nama je drugi od tri dana osmine finala, opet maksimalno atraktivan. Od 19 sati na parket Graberja će veterani Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa, gledat ćemo sraz lanjskih polufinalista i branitelja naslova. Četvrtfinale će tražiti i veterani koprivničkog OPG Radičeka protiv rekreativaca iz Kluba 45, a dvije seniorske utakmice osmine finala zaista su za „prste polizati“; veliki zagorski derbi igrat će Klesarstvo Martinčević Q-Servis Benkus iz Novaka i Prijatelji Roberta Murića iz Bednje, dok će u drugom susretu četvrtfinale tražiti trnovečki Auto Florijanić i MNK Črešnjevo, uz bučnu navijačku podršku. 

Izvor:
Foto: facebook

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje