Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinski FOI bio je suorganizator radionice u Zagrebu namijenjene poduzetnicima

Objavljeno:

- dana

U Zagrebu, u sjedištu Končar-Elektroindustrija d.d., 27. veljače, a u organizaciji udruge Hrvatski izvoznici i Fakulteta organizacije i informatike, održana je radionica Razvoj digitalnog poslovnog modela za MSP putem DIGITRANS metodologije.

Radionica je bila namijenjena poduzetnicima i drugima koji sudjeluju u donošenju strateških poslovnih odluka.

Sudjelovalo je 15-tak predstavnika poduzeća koji su primjenom kombinacije novih i postojećih alata na praktičnim primjerima željeli savladati korake potrebne za osmišljavanje novog poslovnog modela koji koristi sav potencijal digitalnih tehnologija.

Radionicu su zajedno moderirali prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, doc. dr. sc. Martina Tomičić Furjan i doc. dr. sc. Katarina Tomičić Pupek s Fakulteta organizacije i informatike te Ivan Plačko direktor Tehnološko inovacijskog centra Međimurje.

Moderatori sudjeluju na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans koji se provodi unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav, a kao eksperti u modeliranju digitalnog poslovanja sudjelovali su u kreiranju DIGITRANS metodologije i alata te imaju bogato iskustvo u razvoju digitalnog poslovnog modela pomoću DIGITRANS metodologije.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje