Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski HDZ podnosi prijavu: Odmah uklonite baznu stanicu koja se gradi u stambenom naselju Grabanice u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

– Podnijet ćemo prijavu nadležnim institucijama da se bazna stanica, koja se gradi na jednoj od nedovršenih zgrada u Grabanicama odmah ukloni – oglasili su se danas iz varaždinskog HDZ-a.

Članovi te stranke ističu kako su primili u posljednje vrijeme brojne upite stanara tog varaždinskog kvarta.

– Zabrinuti stanari prenijeli su nam informaciju i fotografije da su na jednoj od zgrada, koja je u stupnju izgrađenosti do betonske konstrukcije, počeli radovi na postavljanju bazne stanice jednog mobilnog operatera. Budući da je predmetna bazna stanica postavljena na građevini koja nije postojeća, jer nije u cijelosti izgrađena, štoviše radovi su stali prije nekoliko godina radi stečaja investitora, mišljenja smo da se u ovom slučaju ne može primijeniti odredba Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama u kojoj je navedeno da se bez građevinske dozvole, a u skladu s glavnim projektom mogu izvoditi radovi na postojećoj građevini kojim se postavlja elektronička komunikacijska oprema (antenski prihvat) – izvjestio je Dejan Žmuk iz varaždinskog HDZ-a i član Izvršnog odbora Hrvatske udruge za zaštitu od elektromagnetskog zračenja.

Zanimljivo je to što su prije dvije godine zbog izgradnje bazne stanice na jednoj od naseljenih zgrada stanari Grabanica održali prosvjed.

Stanari odlučni: Vidimo li odašiljač, istog trena odlazimo iz kvarta!

Tada su zaustavili postavljanje bazne stanice, no ovog puta ne znaju što učiniti s obzirom da se radi o jednoj od tri zgrade koje su nedovršene, već godinama propadaju te predstavljaju opasnost.

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje